Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζει όλη η ευρώπη




Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Κινητοποίησης υπέρ του ελληνικού λαού με σύνθημα: «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Δεκάδες πολίτες έχουν δώσει ραντεβού για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα και να διαμαρτυρηθούν κατά της τρόικας σε δεκάδες πόλεις σε μία ευρεία κινητοποίηση σήμερα σε πόλεις στη Γερμανία, το Βέλγιο τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Σουηδία, τη Σκωτία και τη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι.

Οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο. Οι Γάλλοι αρχίζουν να συρρέουν στην πλατεία στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη «δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών», ζητούν «δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών» και λένε «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης».
Το ραντεβού των ελληνών στο Σύνταγμα 

Από τις 5 το απόγευμα έχει ξεκινήσει και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα προκειμένουν και οι Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους με τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)