Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

δεν θελουν να ακυρωσουν την συμφωνια, με τα υποβρυχια που γερνουν..

 
Νέα κόντρα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση.

"Υπάρχει άλλος δρόμος; Φυσικά και υπάρχει άλλος δρόμος. Ο άλλος δρόμος όμως περνάει μέσα από μια ισχυρή πολιτική βούληση ρήξης, όχι να σκηνοθετούμε την τελευταία πράξη του δράματος χρεοκοπίας του λαού μας και της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη γιατί αυτό θα συμβεί σε λίγο με τις δικές σας αποφάσεις. Εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα ο λαός μας να δώσει ισχυρή εντολή σε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας να σταματήσει αυτή την καταστροφή. Και εμείς ναι, λέμε ότι θα βγάλουμε εισιτήριο επιστροφής στους επικίνδυνους υπαλληλίσκους της πεντάρας, στον διαβόητο κ. Τόμσεν και στην παρέα του που ασκούνται σε ιατρικά πειράματα στο πτώμα μιας οικονομίας, μιας κοινωνίας και μιας χώρας. Θα σταματήσουμε επιτέλους αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή την υποβοηθούμενη αυτοκτονία της χώρας", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας από τη μεριά του κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι κακώς επέλεξε να κόψει τις συντάξεις για να βρει τα χρήματα που ζητούσε η τρόικα.

"Γιατί σε αυτή τη φοβερή διαπραγμάτευση δεν βάλατε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την ιδέα, την πρόταση αυτά τα δυο υποβρύχια τα γερμανικά τα οποία είναι και ελαττωματικά γιατί δεν τα ακυρώνετε; Είναι 1 δις. Να λοιπόν 1 δισ. Που δεν συμβάλλουν και στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Αντί να ψάχνετε να βρείτε 325 εκατ. από τις συντάξεις των ανθρώπων εκείνων που ό,τι παίρνουν το καταναλώνουν και δεν τους φθάνει, να κόψετε 1 δις από την πολεμική βιομηχανία των Γερμανών. Αλλά αν το καταθέτατε αυτό στο τραπέζι βεβαίως, θα είχατε από την άλλη μεριά κάτι το οποίο δεν θα θέλανε να ακούσουν. Και εσεις διαπραγματεύεστε στη λογική ότι λέμε αυτά που είναι έτοιμοι να ακούσουν", τονίσε ο κ. Τσίπρας.

"Τα δυο υποβρύχια τροφοδοτούν την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι στερείστε το Ναυτικό από τα υποβρύχια που έχει προϋπολογίσει για την ασφάλεια του Αιγαίου και κλείστε αμέσως τις δυο μεγάλες ναυπηγικές βιομηχανίες, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και κατ' επέκταση φυσικά και της Ελευσίνας.
 http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=28808759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)