Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πόλεμος στον ΛΑΟΣ για τη βουλευτική έδρα του Αδωνη



Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους δύο διαγραφέντες βουλευτές Μάκη Βορίδη και Αδωνη Γεωργιάδη εισέρχεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη ρήξη τους στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κάλεσε χθες τον κ. Γεωργιάδη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του στη Β' Αθήνας, ενώ προετοιμάζεται να ξιφουλκήσει κατά του κ. Βορίδη στην περίπτωση που επανέλθει στο κυβερνητικό σχήμα κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Το αίτημα επιστροφής της έδρας διαβιβάστηκε επισήμως στον κ. Γεωργιάδη, με το επιχείρημα ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ είχε εκφράσει μεν τις διαφωνίες του για την αντιμνημονιακή στροφή του κ. Καρατζαφέρη, αλλά είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής αν αναγκαστεί να διαφοροποιηθεί στη Βουλή. Ο ίδιος μιλώντας στον Βήμα FM 99,5 δήλωσε ότι θα παραμείνει βουλευτής ώσπου να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της άρσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, το οποίο χειρίστηκε ο ίδιος ως υφυπουργός Ναυτιλίας, και κατόπιν θα παραδώσει την έδρα, εφόσον του το ζητήσει ο κ. Καρατζαφέρης. Από τον ΛΑΟΣ έσπευσαν να κατηγορήσουν τον βουλευτή για «υπεκφυγές που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του».
Στην περίπτωση του κ. Βορίδη χθες τουλάχιστον δεν ζητήθηκε η έδρα του στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς δεν είχε προηγηθεί αντίστοιχη συζήτηση με τον βουλευτή. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών πάντως στοχοποιείται από τον κ. Καρατζαφέρη ότι κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την υπουργοποίησή του. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μέλλον τους, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης επέμεναν και χθες ότι δεν βρίσκονται σε επαφή με κανένα κόμμα, αλλά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι, μετά και τις μαζικές διαγραφές των γαλάζιων βουλευτών λόγω καταψήφισης του νέου Μνημονίου, έχει ανοίξει ο δρόμος για την προσέγγισή τους από τη Λεωφόρο Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)