Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ACTA στην Ευρώπη


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο παρά το δριμύ ψύχος σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κατά της διεθνούς Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA)· κινητοποιήσεις έγιναν στη Γαλλία, τη Βουλγαρία, όπως και την Ελλάδα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών κατά της ACTA σε ολόκληρη τη Γερμανία συγκέντρωσε το Μόναχο όπου περίπου 16.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία. Στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας περίπου 10.000 άνθρωποι, στο Αμβούργο 5.000, στο Ντόρτμουντ 4.000, στη Φρανκφούρτη 3.000 και ο ίδιος αριθμός στη Δρέσδη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές. 
Σε 3.000 υπολογίζονται αυτοί που διαδήλωσαν στη Σόφια, στη Βουλγαρία, η οποία έχει υπογράψει την ACTA. Πραγματοποίησαν πορεία γύρω από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στην ACTA» και «Μαφία», προσάπτοντας στην κυβέρνησή τους ότι υπέγραψε μυστικά τη συμφωνία, χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.

Παράλληλα πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και στο Παρίσι κατά της συμφωνίας. «Υπό συνθήκες ανωνυμίας γεννήθηκε η επανάσταση», αναφερόταν σε πανό των διαδηλωτών, στο οποίο γινόταν υπαινιγμός για τη δράση των χακτιβιστών Anonymous, η οποία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές χώρες.

Η ACTA, η οποία υπογράφτηκε από 22 χώρες της ΕΕ τον Ιανουάριο (μεταξύ τους και την Ελλάδα), έχει στόχο να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα «συμπεριλαμβανομένης και της καταστρατήγησης που γίνεται στο ψηφιακό περιβάλλον».


http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4693659

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)