Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Πίσω από την τρόικα είναι η τραπεζοκρατία και ο ΣΕΒ


«Η τραπεζοκρατία και ο ΣΕΒ είναι τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την τρόικα. Είναι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό για τις περικοπές στους μισθούς, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

«Δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα που περικόπτει το 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ από τους εφοπλιστές», τόνισε ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων θα οδηγήσουν τελικά και στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
«Είστε υπουργός άνευ αντικειμένου, δεν υπάρχει πια εργασία στην Ελλάδα», παρατήρησε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Κουτρουμάνη και τον κάλεσε να παραιτηθεί: «Αντί να έρχεστε να εκπροσωπείτε τον Πρωθυπουργό που κρύβεται, θα ήταν προτιμότερο να κάνετε αυτό που έκανε ο υφυπουργός σας, να παραιτηθείτε», τόνισε αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κουτσούκου.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του τόπου, σημειώνοντας πως το μεγάλο έλλειμμα της χώρας είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας πρωτίστως και δευτερευόντως το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης, την οποία κάλεσε «να κοιτάξει με σθένος στα μάτια τον Έλληνα και την Ελληνίδα και να διαπραγματευτεί με κύρος και αξιοπρέπεια, απέναντι σε αυτούς που ζητούν την υποδούλωση της χώρας».
Κλείνοντας, και με αφορμή τα περί αξιώσεων των εταίρων να υπάρξει δέσμευση για τα μέτρα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως «αργά ή γρήγορα στη χώρα μας θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση με λαϊκή εντολή με στόχο τη λαϊκή εξουσία που όχι μόνο δε θα τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αλλά θα τα ξηλώσει ένα-ένα αυτά τα μέτρα». «Θα ξηλώσει ένα-ένα τα μέτρα που καταδικάζουν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, θα ξηλώσει ένα-ένα τα μέτρα που έχουν σαν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων της πλουτοκρατίας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)