Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Επίσημη εξαγγελία: ο Γ. Καμίνης ζητάει επανεκλογή του στον δήμο Αθηναίων

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. 

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα κόμμα, αλλά «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι ευπρόσδεκτα, εάν στηρίξουν την υποψηφιότητά του».
Πρόσθεσε ότι έχει άριστες σχέσεις με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ότι σέβεται απόλυτα τις λειτουργίες τους και ότι επιδίωξή του είναι οι ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λιτά «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα κόμματα του συνταγματικού τόξου».


Παράλληλα, ερωτώμενος για τη διεύθυνση Αλλοδαπών που στο τέλος του χρόνου θα μεταφερθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών. Όπως είπε, αναφερόμενος σε ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών για διαφθορά στη διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων, «πρώτη φορά είδα ανώνυμη καταγγελία να αναδεικνύεται από υπουργό χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία».
Στη διακήρυξή του, ο κ. Καμίνης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος στάθηκε όρθιος στην κρίση και δηλώνοντας υπερήφανος για το κοινωνικό έργο που παρέχει. 
Όπως λέει, η περίοδος από τον Νοέμβριο 2010 ήταν για τον ίδιο, τα εκλεγμένα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου «μια αδιάκοπη δοκιμασία». Κι αυτό διότι, όπως σημειώνει, η Αθήνα που παραλάβανε «ήταν, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια και την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ανοχύρωτη πόλη, μια ανοχύρωτη πρωτεύουσα. Απροετοίμαστη για τα δύσκολα και απαξιωμένη, με λιγότερους πόρους εν μέσω μιας διαβρωτικής πολιτικής ρευστότητας, με φοβισμένη και εν πολλοίς αδικημένη δημόσια διοίκηση, με απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς κάθε αντιπροσωπευτικό θεσμό και δημόσια εξουσία, με πολίτες σαστισμένους, οργισμένους, αμήχανους».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, ως μείζονος σημασίας για τη ζωή στην πόλη, τόνισε πως αρχή του είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και κριτήριο η ισορροπία και η ειρηνική συνύπαρξη, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ένταξης για εκείνους που το δικαιούνται.
«Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δημόσια επίδειξη της ωμής βίας από αυτούς που μισούν τη δημοκρατία και την ελευθερία, η πολιτική μας αυτή έχει γίνει πια κοινός τόπος για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους πολιτικούς φορείς, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και μάχονται γι’ αυτήν» συμπλήρωσε.
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην «πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», υπογραμμίζοντας πως το όραμα είναι «μία χειραφετημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βρίσκεται στην αιχμή και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας».
«Ο Δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι από εδώ "περαστικός"», κατέληξε. «Ο Δήμος Αθηναίων, ήταν και παραμένει το βαρύτερο καθήκον που έχω επωμιστεί στη ζωή μου. Μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση».
Πληροφορίες από Ναυτεμπορική
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)