Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Θρίλερ και ταλαιπωρία με τα τέλη κυκλοφορίας: Παράταση ως την Παρασκευή έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει - Τεράστιες ουρές στις εφορίες για τον κλειδάριθμο 


Θρίλερ μέχρι και την τελευταία στιγμή αποτέλεσε το θέμα της παράτασης και για τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί από περίπου 1.000.000 υπόχρεους. Τελικά, μετά από ακόμη μία ημέρα ταλαιπωρίας για τους κατόχους οχημάτων, παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το πουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση:
«Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».
Μόνο χθες, Δευτέρα, υπολογίζεται ότι τέλη κυκλοφορίας πλήρωσαν μέσω τράπεζας ή στις κατά τόπους εφορίες άλλα 300.000 άτομα, φτάνοντας τον αριθμό όσων έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους για τα τέλη σε 4.500.000 από το σύνολο των 5.500.000 κατόχων οχημάτων. Στους «τακτοποιημένους» θα πρέπει να περιληφθούν και οι περίπου 100.000, οι οποίοι κατέθεσαν χθες τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΥΟ, αδυνατώντας να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου άλλα 90.000 οχήματα είχαν μπει σε ακινησία.
Εκτός όμως από τα τέλη κυκλοφορίας, εφορίες δέχτηκαν και χθες πλήθη πολιτών οι οποίοι έσπευδαν να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013) ή την έκδοση νέου κλειδαρίθμου που λήγουν σήμερα. Η αγανάκτηση ήταν μεγάλη, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που η αναμονή στην ουρά έφτανε και ξεπερνούσε τις τέσσερις ώρες, όπως -για παράδειγμα- στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και στη ΔΟΥ Χαλανδρίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό τόσο την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου όσο και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, λόγω της Πρωτοχρονιάς. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το ίδιο θα ισχύει και για όλες τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα έχουν την πολυτέλεια με την έλευση του νέου έτους να τακτοποιήσουν κάποια φορολογική τους εκκρεμότητα. Θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις ουρές που θα δημιουργηθούν σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας ή να περιμένουν να ρυθμίσουν οποιαδήποτε φορολογική υπόθεσή τους, μετά τη γιορτή των Φώτων, που είναι την επόμενη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.
πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)