Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η μυστική συμφωνία για τις ομαδικές απολύσεις

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής


Καταργείται ουσιαστικά το όριο του 5% και παρακάμπτεται ο νόμος με υπουργική απόφαση!



  Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο παρασκήνιο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, καταργώντας ουσιαστικά το όριο του 5% και παρακάμπτοντας τον νόμο με υπουργική απόφαση!

Όπως αποκαλύπτει η "Αυγή", κυβέρνηση και τρόικα, μεθόδευσαν μια ελληνική πρωτοτυπία σύμφωνα με την οποία δεν θα χρειάζεται πλέον έγκριση του υπουργού Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις αλλά... παράλειψή του. Αν δηλαδή, μέσα σε σύντομο διάστημα, δεν αντιδράσει ο υπουργός, οι απολύσεις θα θεωρούνται ως γενόμενες.

Για τα μάτια του κόσμου, η σχετική διαδικασία θα ενδυθεί με το περιτύλιγμα Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία προβλέπει ορισμένες τυπικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο της ερμηνευτικής εγκυκλίου, παρακάμπτεται και η κοινοβουλευτική διαδικασία αλλαγής του νόμου, που θα μπορούσε να προκαλέσει κυβερνητικό ατύχημα.
Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή υπουργική απόφαση
«Η έντρομη κυβέρνηση προωθεί ερήμην της Βουλής την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων» Το σημερινό δημοσίευμα της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όχι μόνο έχει αποδεχθεί τις θρασύτητες απαιτήσεις της τρόικας για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ότι την προωθεί ερήμην της Βουλής με απλή υπουργική απόφαση φοβούμενη ότι δεν θα ψηφιστεί ούτε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε μια Ελλάδα με 1.5 εκατ. ανέργους θα αποτελέσει το πυρηνικό καύσιμο για ακόμα μεγαλύτερη εκτίναξη της ανεργίας. Καλούμε τον υπουργό Εργασίας, αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με αυτό το αντεργατικό μέτρο, να απαντήσουν ευθέως αν επιβεβαιώνουν ή όχι το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)