Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ψυχρό και καλά οργανωμένο το χτύπημα-”Συμβόλαιο θανάτου” εκτελούσαν οι δολοφόνοι


xa_irakleio_newsbeast4Άρτια εκπαιδευμένοι στη διεκπεραίωση συμβολαίων θανάτου οι δολοφόνοι που μιλούσαν ελληνικά.Η τεχνική της εκτέλεσης παραπέμπει σε Μαφία. Η κλεμμένη μηχανή και οι ομοιότητες με τη δολοφονία Γκιόλια.

Ιδιάιτερα προβληματίζει την αντιτρομοκρατική, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών, η τακτική αλλά και ορισμένα” τεχνικά” στοιχεία του τρόπου με τον οποίον έδρασαν οι δολοφόνοι γαι αν εκτελέσουν τα θύματά τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες,οι ειδικοί αναλυτές της “υπηρεσίας” από την πρώτη στιγμή που είδαν το χτύπημα, “αναγνώρισαν” σε αυτό την “τεχνική” της εκτέλεσης που στις ΗΠΑ αναφέρεται ως double-tap
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ίδιους, φανερώνει πως οι δράστες έχουν λάβει εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων η “συμβολαίων εκτέλεσης” μιας και είναι μια στρατιωτική τακτική αλλά και μια τακτική που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες ανα τον κόσμο, αλλά και η Μαφία.
Η τακτική αυτή προβλέπει, ο εκτελεστής να επιτίθεται μόνος, με ελαφρύ και εύχρηστο περίστροφο, συνήθως των 9mm, που δεν έχει “βαρύ κλώτσημα” στη βολή και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό στο χώρο. Όταν ο θύτης πλησιάσει τον στόχο, συνήθως στα 2-3 μέτρα, αλλά όχι σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου ώστε να μπορεί να βάλλει με έκταση του άκρου, πυροβολεί δύο φορές. Η πρώτη βολή στοχεύει την περιοχή του στήθους του θύματος που δίνει μαγαλύτερη επιφάνεια προσβολής και αμέσως δίνει και δεύτερη βολή στο κεφάλι του θύματος που θεωρείται η επιβεβαιωτική της αμετάκλητης προσβολής. Η κοντινή απόσταση εκτέλεσης, του δίνει και την ευχέρεια και τρίτης “χαριστικής” βολής εφόσον ο “στόχος” δεν έχει εκπνεύσει.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, από τα πρώτα στοιχεία που ήλθαν εις γνώση τους, είναι πεπεισμένοι ότι οι εκτελεστές, που μιλούσαν ελληνικά σύμφωνα με αυτόπτες και ειδικότερα ο “ψηλός, λιγνός με το τζόκει” που φαίνεται από το βίντεο και τις πληροφορίες να πυροβολεί, είναι άτομα απόλυτα εξοικειωμένα με τη χρήση των όπλων, αλλά και με την αποστολή που τους ανατέθηκε, αφού ενήργησαν χωρίς τον πραγματικό δισταγμό και με απόλυτο επαγγελματισμό και “φυσικότητα”, χωρίς φόρτιση με χαρακτηριστική ψυχρότητα.
Πολύ σημαντικά θεωρούνται και τα ευρήματα που αφορούν τη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση και βρέθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά, στη Μεταμόρφωση, λίγα χιλιόμετρα μακριά, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η μηχανή, υψηλού κυβισμού, τύπου Αfrica Twin κι oxi Varadero, όπως αρχικά αναφερόταν, έχει δηλωθεί απωλεσθείσα από το 2001 αλλά έφερε πινακίδες κλεμμένες απο τον Ιούλιο του 2013, περίπου ενάμισυ μήνα πριν από τη δολοφονία Φύσσα στο Πέραμα…
Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια.
Οι αρχές θεωρούν ότι το χτύπημα με τη μέθοδο του double-tap έχει μόνο δύο “ανάλογα” περιστατικά εκτέλεσης στη χώρα μας. Εκείνο της δολοφονίας του αστυνόμου-φρουρού “προστατευόμενης μάρτυρος” στην υπόθεση της ” Σέχτας Επαναστατών ” στα Πατήσια το καλοκαίρι του 2010, όταν και ο εκτελεστής “άδειασε 13 κάλυκες” στον άτυχο αστυνομικό και το άλλο της εκτέλεσης ¨συμβολαίου θανάτου¨ του μπλόγκερ Σωκράτη Γκιόλια, όπου και πάλι ο ένας εκτελεστής άφησε στον τόπο του εγκλήματος 23 κάλυκες. Στην εκτέλεση της Παρασκευής ο δολοφόνος “σκόρπισε” 13 βολές στα ήδη χτυπημένα θύματά του.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρώτες καταθέσεις των “συντρόφων” των θυμάτων από την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων μιλούν για την παρουσία σε εμφανή θέση απέναντι από το γραφείο της οργάνωσης, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενός “περίεργου” αυτοκινήτου, που έμοιαζε να κατοπτεύει το χώρο και να καταγράφει την κίνηση επισκεπτών στο κτήριο. Το αυτοκίνητο αυτό απουσίαζε το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε και η δολοφονική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)