Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα ψεύδη Βενιζέλου, «Νέων» και «Έθνους»

Η Γκάμπι Τσίμερ απαντά στα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί δήθεν επίθεσής της στην Ελλάδα για το «χρέος που πληρώνει ο γερμανός φορολογούμενος»
Στη χθεσινή συνάντηση των προέδρων της Ευρωβουλής με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι. Ωστόσο, τα καλά πληροφορημένα «Νέα» καθώς και το «Έθνος», κάνουν λόγο για «υπεράσπιση» της Ελλάδας από τον Βενιζέλο κατά την «επίθεση» της προέδρου της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) η οποία φέρεται να δήλωσε «ότι δεν μπορούν πλέον οι γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν για τα χρέη της Ελλάδας».


Όπως σχολιάζει το «Έθνος», «η γερμανίδα ευρωβουλευτής (και συνοδοιπόρος του Αλ. Τσίπρα) Γκάμπι Τσίμερ, έκανε το λάθος να αναφέρει ότι οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν για την Ελλάδα. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θύμισε ότι η Ελλάδα δεν πήρε βοήθεια από πολίτες, αλλά δάνεια από τις χώρες-μέλη και τον EFSF, τα οποία αποπληρώνονται κανονικά».
Τα «Νέα», με πρωτοσέλιδη μάλιστα αναφορά, κάνουν λόγο για «αριστερή γερμανική παραφωνία» στα μηνύματα στήριξης της Ελλάδος παρουσιάζοντας επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως δήθεν υπερασπιστή των ελληνικών συμφερόντων... 
Καθόλου τυχαίο ότι η υποτιθέμενη ρωμαλέα στάση του Βενιζέλου αναδεικνύεται στις δύο εφημερίδες που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του μνημονιακού μιντιακού συστήματος. Καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι αμφότερες διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις της Γκάμπυ Τσίμερ για να τονίσουν τη δήθεν ηρωική αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.
Η πρόεδρος τη ευρωομάδας της Αριστεράς, αποσαφηνίζει με δήλωσή της  ότι ποτέ δεν έκανε τις αναφορές στο χρέος της Ελλάδας που δημοσιεύουν οι δύο εφημερίδες. Αντίθετα, κατά τη συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί». «Είναι μία από τις οδούς», όπως ανέφερε, «για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία».
Όπως σχολιάζει σκωπτικά η Γκ. Τσίμερ,  «επειδή, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια "ηρωική αντίδραση" του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».
 
Ολόκληρη η δήλωση της Γκάμπυ Τσίμερ για τη διαστρέβλωση της τοποθέτησής της:
«Έκπληκτη και αγανακτισμένη είδα σήμερα το πρωί δημοσιεύματα σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συγκεκριμένα στα «Νέα» και στο «Έθνος» γεμάτα διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπα σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση.
Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα.
Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος.
Επίσης, άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα.
Επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια «ηρωική αντίδραση» του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)