Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση Σαμαρά στο Βερολίνο και αντιφασιστική διαδήλωση

Αντικυβερνητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες Σαββάτο 23 του Νοέμβρη το πρωί στο κέντρο του Βερολίνου, έξω από το ξενοδοχείο που μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Ελλάδα (Griechenland-Solidaritätskommittee) και συμμετείχαν συνδικαλιστικές συλλογικότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ομάδα Real democracy now Berlin/GR, αντιπροσωπείες γερμανικών κομμάτων και οργανώσεων καθώς και αλληλέγγυοι/ες στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία που βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές και απειλούνται με έκδοση.


 Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε η βαρύτητα που θα έχει για τις εξελίξεις στην Ευρώπη μια ενδεχόμενη ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα καθώς και η σημασία της έκφρασης διεθνιστικής αλληλεγγύης.  Αργότερα την ίδια μέρα σημαντική ήταν η παρουσία Ελληνίδων και Ελλήνων στην αντιναζιστική διαδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη τοιυ Σίλβιο Μάιερ. Ο Σίλβιο Μάιερ, αντιφασίστας, δρασήριος στο κίνημα καταλήψεων στέγης, δολοφονήθηκε από ναζιστές στις 21  Νοέμβρη 1992 στο Βερολίνο. Εκεί συμμετείχαν με πανό, από ελληνικής πλευράς, αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηριζόμενοι από μέλη του κόμματος Die Linke, αντιεξουσιαστές/τριες που κρατούσαν πανό στην κεφαλή της πορείας, καθώς και αγωνιστές/τριες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στη τη διαδήλωση που είχε περίπου 6 χιλιάδες κόσμο το θέμα της Ελλάδας και η σχέση μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και ανόδου του φασισμού ήταν ένα από τα κεντρικότερα.
Νίκος Αλεξάτος
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)