Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη στο left.gr: Ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μας αφορά όλους

Από τις 18 Σεπτεμβρίου με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών έχουν τεθεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει απόλυση. Και αυτό για εργαζόμενες των (περίπου) 600 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο προϊστάμενος που τις απέλυσε αμείβεται με 10.000 ευρώ το μήνα!! (δείτε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε…).


Το left συζητά με την Αναστασία Νομικού και τη Δέσποινα Κωστοπούλου (καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών). Μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους, η κατάσταση είναι δραματική για τις καθαρίστριες και τις οικογένειές τους.
Μας λέει η Δέσποινα Κωστοπούλου:
«Η κατάσταση που βιώνουμε, οι περισσότερες απ’ εμάς, είναι άθλια. Έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα… υπάρχουν συναδέλφισσες που μας λένε “ξέρετε, τα ντουλάπια μας είναι άδεια, δεν έχουμε να δώσουμε γάλα στο παιδί μας”».
Παρ’ όλα αυτά, η ζωή είναι αγώνας και πάλη διαρκής. Όπως μας λέει στη συνέντευξη η Αναστασία Νομικού:
«Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, δεν θα μας πεθάνει κανένας υπουργός!».
Ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μας αφορά όλους. Είναι ο δικός μας αγώνας. Δεν αφορά μόνο την οικονομική μας (αξιοπρεπή…) επιβίωση. Είναι αγώνας για την ίδια μας την αυτοεκτίμησή μας. Γι’ αυτό ο αγώνας των καθαριστριών είναι ο αγώνας μας.
Και αυτό το γνωρίζουμε, κατά βάθος, όλοι μας.
Με τα δικά τους λόγια:
«Συγκινούμε πάρα πολύ όταν έρχονται, μας πιάνουνε αγκαλιά, όταν έρχονται χωρίς να μας ξέρουνε, μας πιάνουνε τα χέρια και μας τα σφίγγουνε, και μας λένε: “Κορίτσια, μπράβο, μην το βάλετε κάτω, παλέψτε για τις ζωές όλων μας” …Είναι μεγάλη συγκίνηση…».
Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Διαβάστε επίσης:
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)