Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

14:50 Σε εξέλιξη είναι από τη 1.30 μ.μ. η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλήθηκε εκτάκτως, για το θέμα της ΕΡΤ. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, που φθάνει την ώρα αυτή από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα αναμένεται πολλά μέλη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση, στην Αγία Παρασκευή, στις 4 μ.μ.
 
14:15 Το βίντεο του Guardian για την εκκένωση της ΕΡΤ (για το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας δείτε εδώ):


14:05 Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο (φωτογραφίες από naftemporiki.gr):
 
12.55: Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Η συγκυβέρνηση σε αυταρχικό κατήφορο χωρίς τέλος
Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο, ισχυρίστηκε μιλώντας στον «Βήμα FM» ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής - ο ίδιος που δήλωσε σήμερα ότι «δεν γνώριζε» για την επέμβαση. 
12.31: Ο Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΕΡΤ: Πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης η έφοδος στην ΕΡΤ
12.11: Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Η κυβέρνηση επέλεξε την αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή "για να θολώσουν τα νερά με την τρόικα και τα μέτρα" δήλωσε.
Επισήμανε ότι το κτίριο βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και επέρριψε στον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη την ευθύνη για τη μη απογραφή ως τώρα του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, την οποία, όπως είπε, είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι με εξώδικο από τα μέσα Ιουλίου.
Τέλος, ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι ο αγώνας δεν σταματάει και ανακοίνωσε ότι στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων.
12.09: Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, η ΟΛΜΕ, αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ βρίσκονται με πανό τους έξω από την ΕΡΤ.
Φωτογραφία από @Skar_
12.05: Τρίωρη στάση εργασίας από 15.00 - 18.00 στα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.
11.58: Π. Καψής: Δεν γνώριζα για την επέμβαση
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο Π.Καψής δήλωσε άγνοια για την επέμβαση.
11.47: Αρκετός κοσμος τωρα εξω απο το Ραδιομέγαρο.Καλλιτέχνες καταφθάνουν να συμπαρασταθούν στους εργαζομενους.
Embedded image permalink
Φωτογραφία @MakisSinodinos
11.15: Οι συγκεντρωμένοι πηγαίνουν προς το Ραδιομέγαρο. Υποχώρησαν τα ΜΑΤ και ενώθηκαν οι συγκεντρώσεις η μία απο την πλατεία Αγίας Παρασκευής με αυτή κοντά στην είσοδο της ΕΡΤ.
10.58 Εμποδίζει την πορεία προς το Ραδιομέγαρο η Αστυνομία. Με συνθήματα απαντούν οι συγκεντρωμένοι, Κλείνει και το δεύτερο ρεύμα της Μεσογείων. Πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται. 
Φωτογραφία από @v_vasilopoulos
10.56: ΠΑΣΟΚ: Αντιδρούν μόνοι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο
"Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.
Όπως αναφέρει, "οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων".
     
10.53: Την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
10.30:  Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Ενώσεις Τύπου για την επέμβαση στην EΡΤ. Έκτακτο ΔΣ σε λίγη ώρα στην ΕΣΗΕΑ με τα προεδρεία και άλλων ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο.
 
10.15:  Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία».
10.10: Ανησυχία και στην ΕΡΤ3 για επέμβαση των ΜΑΤ, κάλεσμα και στη Θεσσαλονίκη για τις 4 μ.μ. στο κτίριο της ΕΤ3. Εργαζόμενος της ΕΤ3 και η Δ. Χαραλαμπίδου μιλούν αυτή την ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 
10.00: Π. Καλφαγιάννης: Παράνομα και φασιστικά προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά «Η κυβέρνηση παράνομα, φασιστικά, με ψέματα προσπάθησε να θολώσει για άλλη μια φορά τα νερά, να στρέψει το βλέμμα του κόσμου αλλού και όχι στην τρόικα και στα νέα μέτρα που έρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ. «Μέχρι χθες», πρόσθεσε, «έλεγαν ότι δεν θα έρθουν ματ και δεν έπρεπε να έρθουν ματ όπως και ο έτερος καππαδόκης, οι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ποτέ δεν πρέπει να μπουν ματ στην ΕΡΤ».
Ο κ. Καλφαγιάννης είπε τέλος πως ο εισαγγελέας ενημέρωσε το πρωί τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι «δεν είχε κανένα χαρτί και καμία εντολή». «Παρόλα αυτά ήρθε με τη συνοδεία 250 και πλέον αστυνομικών δυνάμεων και ενώ μας ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία εντολή μετά από πέντε λεπτά μας συνέλαβαν», κατέληξε.
 
9:30 Με εντολή Σαμαρά η επέμβαση στην ΕΡΤ. Το επιχειρησιακό σκέλος επέβλεπε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Ο εισαγγελέας δηλώνει πως κλήθηκε από την αστυνομία για να επιβλέψει την «καταμέτρηση».
Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
9:00 Ο βουλευτής του ΚΚΕ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε τις αγωνίες των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ. «Καταγγείλαμε όλη αυτή την επιχείρηση και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε και το μαζικό κίνημα να στηρίξει αυτό τον αγώνα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και πρόσθεσε: «Ανησυχούν πολύ οι εργαζόμενοι για το αρχείο που κινδυνεύει. Μιλούν ακόμη και για φόβο προβοκάτσιας και λεηλασίας».
«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης», δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)