Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Η αγωνία της συγκυβέρνησης

Το κύριο άρθρο της «Αυγής»
Αλλιώς μας "προετοίμαζε" για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ο πρωθυπουργός, αλλιώς μας τα λέει τώρα. Θα μου πείτε, τότε είχαμε τρικομματική συγκυβέρνηση, ενώ τώρα δικομματική, συνεπώς έχουμε "αλλαγές". Αν δεν θυμάστε, να υπενθυμίσουμε ότι, μόλις λίγο καιρό πριν, ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι ξεπερνώντας την περίοδο θα απογειωθούμε το φθινόπωρο, ενώ τώρα αρκείται στο να επαναλαμβάνει ότι "χρειάζεται σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα", όπως είπε χθες και στους υπουργούς!



Το νέο story, που προσπαθεί να αντικαταστήσει το θρυμματισμένο success story, γράφει ότι "μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους", προφανώς η απογείωση θα γίνει αργότερα. Προς το παρόν έχουμε τη διαρκή απότομη προσγείωση της συγκυβέρνησης στην καθημερινή αγωνία της "επιβίωσης", όπως-όπως, γιατί η απόλυτη υλοποίηση του Μνημονίου οδηγεί την κοινωνία μας στην καταστροφή.

Η συγκυβέρνηση σπρώχνει τον "χρόνο" της μετά την εξάμηνη Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., κάνοντας ότι δεν "βλέπει" την κλεψύδρα της αντοχής της που τελειώνει. Σειρά βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ είπαν στη Βουλή κάτι παραπάνω από τη συνηθισμένη μνημονιακή "μονωδία" και οι συγκυβερνήτες κόντεψαν να πάθουν "αποπληξία". Είναι και η ζέστη, βλέπετε. Οι "λοχίες" της συγκυβέρνησης θα 'χουν πολλή δουλειά, αλλά όσα και να κάνουν η αγωνία πρωθυπουργού και αντιπροέδρου είναι έκδηλη και θα είναι μεγαλύτερη όσο ο χρόνος πλησιάζει στο φθινόπωρο.

Η Γερμανία έχει εκλογές τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα όμως θα δονείται από τη συσσώρευση της κοινωνικής οργής και αντίστασης. Αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι με γκρίζα πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατείνει κατά τι την αγωνία της συγκυβέρνησής του, κάνει λάθος, γιατί τα πραγματικά πυρά έρχονται από τις εκατοντάδες χιλιάδες των απολυμένων, των εδώ και καιρό ανέργων, των απλήρωτων και κακοπληρωμένων, των συνταξιούχων που "ψάχνουν" τη σύνταξη, των νέων τού success ακούνε, δουλειά δεν βρίσκουν κ.ά.

Το συγκυβερνητικό δίδυμο Σαμαράς - Βενιζέλος χρεώνονται την πρωτοφανή βαρβαρότητα των "μέτρων" που υλοποιούν και σκορπάνε τον όλεθρο σε κάθε "πλευρά" της κοινωνίας, τίποτα δεν καλύπτει την γύμνια της νεοφιλελεύθερης ωμότητας που σερβίρουν ως "πολιτική", τίποτα δεν ανακόπτει την αντίστροφη μέτρηση για να τελειώσει η αγωνία τους και ν' αρχίσει η δική μας ανάταξη.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)