Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Έναρξη καταβολής των νέων οικογενειακών επιδομάτων - Προϋπόθεση η υποβολή του Α21

Έναρξη καταβολής των νέων οικογενειακών επιδομάτων - Προϋπόθεση η υποβολή του Α21Την ερχόμενη εβδομάδα στις 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών σε αντιστάθμιση της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του είναι η οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης και η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 μέσω του TaxisNet της ΓΓΠΣ από το οποίο πρέπει να προκύπτει ότι ο δικαιούχος διέμενε στη χώρα την τελευταία δεκαετία.


Οι πρώτοι δικαιούχοι ανέρχονται σε 99.683 για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21.
Η καταβολή θα γίνει από τον ΟΓΑ, ενώ μένει να ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 39.207.864,66 ευρώ.

Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα διαβιβάζεται από την ΓΓΠΣ.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)