Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

EKTAKTO:ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΡΑ στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ(06/12/13)

Ενταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη



Έρευνα του Best ON
23:25 Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 136 προσαγωγες συνολικά, εκ των οποίων οι 84 στα Εξαρχεια - Συνελήφθησαν 7
22:46 Σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες μαθητές το πρωί του Σαββάτου, στις 9:00, στην Ευελπίδων, καλούν οι Νέες/οι ΣΥΡΙΖΑ 


  
21:42 Κλειστή η Ακαδημίας στο ύψος της Μπενάκη, από τουλάχιστον δέκα περιπολικά, στα οποία οδηγούνται τα θύματα της αστυνομικής επιχείρησης βίας και καταστολής στα Εξάρχεια.
21:40 Βίαιες προσαγωγές στη Στουρνάρη τεσσάρων παιδιών (το πιθανότερο μαθητών) που κοίταγαν προς την πλατεία Εξαρχείων. (@miapotaidia)




21:35 Να υπενθυμήσουμε το νέο τηλέφωνο της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης: 210 3801943 

21:25 Περισσότερες από 20 προσαγωγές σε mini-market στο οποίο είχε καταφύγει κόσμος προκειμένου να προστατευθεί από τη μανία των αστυνομικών, σύμφωνα με μαρτυρίες. 21:15 Εντολές για προσαγωγές στις ομάδες ΔΕΛΤΑ που γυρνούν σε όλα τα στενά των Εξαρχείων. Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ σε όλη την περιοχή. Έφοδοι των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ σε καταστήματα. Προχωρούν σε προσαγωγές όποιων έχουν καταφύγει εκεί. (@doleross) 21:00 Επιτέθηκαν και στη Μεσολογγίου, στο σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Εγκλωβισμένα βρίσκονται σε πολυκατοικία στη Μεσολογγίου, δίπλα στο ινδικό, δεκάδες άτομα, αρκετοί χτυπημένοι, που βρίσκονταν στο σημείο εκείνην την στιγμή.
left.gr
Odysseas GP @odysseasgp 3m
Οι Δελτάδες περνάνε από τους γύρω δρόμους και ρίχνουν με φακούς στα μπαλκόνια ψάχνοντας. ‪#‎antireport‬ ‪#‎exarchia‬ ‪#‎6dgr‬

9.10μμ:Αθρόες προσαγωγές νεαρών,από τα μαγαζιά.Αστυνοκρατούμενα τα Εξάρχεια.
Best ON
ΩΣ ΤΩΡΑ(9μμ):Ενα καμμένο αυτοκίνητο, κ κυνηγητό πολιτών,από την αστυνομία, στα γύρω στενά.
Best ON


ΤΩΡΑ-Πετροπόλεμος στα Εξάρχεια Κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών είναι σε εξέλιξη στα στενά των Εξαρχείων αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες ατόμων πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απαντούν με ρίψη χημικών.
enikos.gr




Επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο της απογευματινής πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκατοντάδες άτομα έχουν εγκλωβιστεί στην πλατεία Εξαρχείων, την οποία έχουν περικυκλώσει τα ΜΑΤ, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.







Ένταση και εκτεταμένη χρήση χημικών στα Εξάρχεια

Στην κυκλοφορία δόθηκαν πριν από λίγο οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», που παρέμεναν κλειστοί από το πρωί, μετά από εντολή της αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου.
Newsroom ΔΟΛ

20:36 Άνοιξαν πριν λίγο και οι 3 σταθμοί του Μετρό. Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα κ Ευαγγελισμός.
20:20 Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας. 
20:13 Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην πλ. Εξαρχείων, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγω των χημικών. 
20:08 Επίθεση της αστυνομίας γίνεται αυτήν την στιγμή, με κρότου λάμψης και δακρυγόνα από πολλές μεριές, στην πλ. Εξαρχείων. Κατεβάζουν τα πανό που ήταν αναρτημένα (!).
20:05 Ένταση τώρα στην οδό Στουρνάρη. Τα φώτα στην πλ. Εξαρχείων είναι σβηστά, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
20:00 Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση χωρίς να σημειωθούν εντάσεις. Πολύς ο κόσμος που συμμετείχε, μη ενδίδοντας στο κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπάθησε να δημιουργήσει η αστυνομία το πρωί, αλλά και το απόγευμα, περικυκλώνοντας τους διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της πορείας. 
left.gr

Ενταση επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων όπου ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ ορισμένοι νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και αυτή την ώρα εντοπίζονται στην πλατεία Εξαρχείων.
Προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ειρηνικά η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.
Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», που παρέμεναν κλειστοί από το πρωί, μετά από εντολή της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεισαν η οδός Πανεπιστημίου, η οδός Σταδίου και η οδός Γεωργίου Α' μπροστά από τα ξενοδοχεία, στην πλατεία Συντάγματος.
Κάτω από την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, μια ομάδα διαδηλωτών του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια, στη σημείο όπου έπεσε νεκρός πριν από πέντε χρόνια ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς την Ομόνοια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.
Το μεσημέρι ένταση προκλήθηκε στη διάρκεια της πορείας των μαθητών, στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι, επιτέθηκαν στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών τον οποίο γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο.
Η ίδια ομάδα αγνώστων που παρεισέφρυσε στην πορεία των μαθητών πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια, πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 55 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 10 για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές και άλλα αδικήματα.
Από τις επιθέσεις των αγνώστων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.
Κατά την αποχώρηση τους από το χώρο των Προπυλαίων οι άγνωστοι εγκατέλειψαν στο σημείο βόμβες μολότοφ, στυλιάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κράνη, τα οποία κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Η αστυνομία επέτρεψε τελικά να συνεχιστεί το υπόλοιπο κομμάτι της πορείας αλλά μια ομάδα περίπου 100 μαθητών και φοιτητών παρέμειναν μπροστά στο μέγαρο της πρυτανείας στα Προπύλαια, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Μικροένταση σημειώθηκε και στο Αιγάλεω όταν αγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση 100 μέτρων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και κοντά στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω.
19:45 Στιγμιότυπα από την απογευματινή διαδήλωση
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
19:20  Η πορεία είναι στο Σύνταγμα
19:12  Στην πλατεία Κοραή η πορεία
19:00 Η πορεία στρίβει στην Αιόλου κι ανεβαίνει προς Σταδίου
 
18:47  Η πορεία μόλις ξεκίνησε. 55 οι προσαγωγές και 10 οι συλλήψεις σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
18:24  Στο δρόμο τα πανό, ξεκινά σε λίγο η διαδήλωση
18:20  Ακούστε την ενημέρωση από τον Δ. Στρατούλη για τις προσαγωγές (stokokkino.gr)
18:00 Ανάμεσα στους προσαχθέντες κι ένας Γερμανός τουρίστας 21 ετών. Σε λίγη ώρα ξεκινά η πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)