Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

«Chevron go home»: Συγκρούσεις ενάντια στην εξόρυξη αερίου στη Ρουμανία (βίντεο - φωτ.)

H αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές που έσπασαν την περίφραξη της εταιρείας 

Εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού Pungesti  (βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία) αντέδρασαν άμεσα στην ανακοίνωση της αμερικανικής Chevron ότι συνεχίζει τις έρευνες για σχιστολιθικό αέριο στην περιοχή:


View image on Twitter
Οι κάτοικοι, υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους, διαδήλωσαν στην έκταση που έχει περιφράξει η πετρελαϊκή εταιρεία και ήρθαν αντιμέτωποι, για πολλοστή φορά, με την αστυνομική καταστολή:
Romanian protesters scuffle with Romanian gendarmes as they try to enter the exploring perimeter of US energy giant Chevron in Pungesti, Romania on December 7, 2013.(AFP Photo / Daniel Mihailescu)
Οι διαδηλωτές, θορυβημένοι από την επανέναρξη τον ερευνών, μετά την απόφαση του Οκτωβρίου για αναστολή των σχεδίων γεώτρησης, απαίτησαν να φύγει τώρα από τον τόπο τους η Chevron. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παρά την άγρια καταστολή που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα. Το Σάββατο, με αφορμή την παραβίαση της περίφραξης, αστυνομικοί προχώρησαν σε νέες συλήψεις και άσκησαν ωμή βία στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. 
Το αναλυτικό ρεπορτάζ του rt.com στα αγγλικά:
Μετά τα νέα «επεισόδια», όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταρείας, η Chevron αναστέλλει εκ νέου της δραστηριότητές της στην περιοχή. Η αντίσταση των κατοίκων και το κύμα αλληλεγγύης σε όλη τη Ρουμανία φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς αποτρέποντας τις καταστροφικές εξορύξεις στο Pungesti.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)