Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ του ΑΛΕΞΗ, σε ΠΑΤΡΑ-ΒΟΛΟ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι μαθητές επέστρεψαν στο χώρο του «Παραρτήματος». Σε εξέλιξη είναι επίσης δεύτερη πορεία την οποία πραγματοποιούν  φοιτητές και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων. 
Βίντεο του patrastimes.gr με συνθήματα από την πορεία των μαθητών στους δρόμος της πόλης:




Αγρίνιο
(σύμφωνα με το thebest.gr)
 Και εκεί, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα προγραμματίστηκε συγκέντρωση και πορεία, ενώ αρκετά σχολεία της πόλης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη λόγω της ημέρας. Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από περίπου 100 μαθητές, οι οποίοι φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα.
ΒΟΛΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν, ανάμεσα σε μερίδα διαδηλωτών και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, λίγο μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τη λήξη της πορείας, η οποία έγινε σε ειρηνικό κλίμα, κάποιοι διαδηλωτές, στραφήκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολουθούσαν, ρίχνοντας τους πέτρες. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη κρότου λάμψης.  Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι πριν από την πορεία έγιναν τουλάχιστον 25 προληπτικές προσαγωγές.

 Με πληροφορίες από το magnesianews.gr και το athens.indymedia.org 


left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)