Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για τη δολοφονία στο Woolwich του Λονδίνου


Του Θανάση Μισδανίτη από το Λονδίνο
‘Ενα ομολογουμένως αποτρόπαιο αλλά ταυτόχρονα παράξενο συμβάν συνέβη εχτές περίπου στις δύο η ώρα το μεσημέρι στο Νότιο Λονδίνο και πιό συγκεκριμένα στην περιοχή Woolwich. Δύο άνδρες μάλλον υπήκοι Ηνωμένου Βασιλείου, με καταγωγή από τη Νιγηρία παρέσυραν με το αυτοκινητό τους, και εν συνεχεία μαχαίρωσαν και αποκεφάλισαν εναν άνδρα που πιθανολογείται οτι ήταν εν ενεργεία στρατιώτης των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, με θητεία στο Αφγανιστάν.



Ο ένας εκ των δραστών εμφανίζεται λίγα λεπτά μετά την επίθεση, σε πλάνα του ιδιωτικού Βρετανικού δικτύου itv, να φωνάζει: “ο Αλάχ είναι μεγάλος”, “Διώξτε τις κυβερνήσεις σας δεν νοιάζονται για εσάς”, “Πρέπει να σας πολεμήσουμε όπως μας πολεμάτε, οφλαμός αντί οφθαλμού» και “Λυπάμαι που σήμερα είδαν αυτό το θέαμα γυναίκες, αλλά στα δικά μας μέρη οι γυναίκες αναγκάζονται να βλέπουν αυτό το θέαμα κάθε μέρα”.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έσπευσαν να ονομάσουν το έγκλημα αυτό τρομοκρατικό χτύπημα, μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι: “Ήταν ένα χτύπημα κατά της Βρετανίας, και προδοσία για το Ισλάμ”. Ο κύριος Κάμερον μάλιστα διέκοψε το ταξίδι του στο Παρίσι προκειμένου να επιστρέψει στο Λονδίνο και να μπορέσει να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων, το οποίο μάλιστα συνεδρίασε και το βράδυ της τετάρτης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί από τα τοπικά μέσα έχει ανοίξει ξανά από χθες η κουβέντα για το ισλάμ και τον εξτρεμισμό με κοινότητες μουσουλμάνων να σπεύδουν να καταδικάσουν την ενέργεια και να καθησυχάζουν την κοινή γνώμη.  Όμως, με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν και τον φόβο που επικρατεί από χθες για το αν και κατά πόσο αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο παρήλθε ανεπιστρεπτί, το εθνικιστικό κόμμα της Αγγλίας (EDL, English Defense League), βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει ντόρο διοργανώνοντας συγκέντρωση και διαμαρτυρία κατά του Ισλάμ και υπέρ της Αγγλίας στην περιοχή του Woolwich (εκεί που συνέβη η δολοφονία). Περίπου 200 μέλη της οργάνωσης αυτής συγκεντρώθηκαν σε μια pub στην περιοχή και εν συνεχεία φορώντας full-face του κόμματος κατευθύνθηκαν απειλητικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους κατέστειλαν και τους απομάκρυναν από το σημείο. Λόγω του δεδηλωμένου σκοπού του EDL να συνεχίσει αντίστοιχες ρατσιστικές εκδηλώσεις κατά μουσουλμάνων, η αντιφασιστική πρωτοβουλία του Νοτίου Λονδίνου (South London Anti-Fascists Group) καλεί σε αντισυγκεντρώσεις τους αντιφασίστες κατοίκους της περιοχής με σκοπό την ανάσχεση της δράσης του ακροδεξιού και ρατσιστικού EDL.

http://libcom.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)