Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!


 Ενα από τα σοβαρότερα  προβλήματα της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. Τα απόβλητα τηγανέλαια απειλούν τη δημόσια υγεία.Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς γίνονται  προσπάθειες συλλογής τους, γεγονός που  αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Καλό
είναι  να γνωρίζουμε ότι 1  λίτρο τηγανελαίου είναι ικανό να μολύνει 1.000.000  λίτρα νερού (με βάση σχετικές πανεπιστημιακές μελέτες ).


Στην αγορά λειτουργούν αρκετές  επιχειρήσεις, μια από αυτές η IONIAN RECYCLE HELLAS είναι επίσημα αδειοδοτημένη επιχείρηση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α, που αντιμετωπίζει τα χρησιμοποιημένα φυτικά λάδια φαγητού ως απόβλητα και τα διαχειρίζεται με βάση τους κανόνες που
θέτει η σχετική νομοθεσία ( Ν.4042/12) για μη επικίνδυνα απόβλητα .


Η επιχείρηση στηρίζεται στο καινοτόμο πρόγραμμα σχεδιασμού της που στοχεύει:
-Στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
- Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.
-Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα που προκύπτει από την κακή διαχείριση των αποβλήτων τηγανελαίων.
-Στην ενθάρρυνση της υπεύθυνης διαχείρισης τους από τους καταναλωτές.
-Στην εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του συστήματος.
Πιλοτικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»
Ο Διονύσης Κορσιάνος  γενικός διευθυντης της εταιρείας  μας δήλωσε ότι «μετά από έρευνες σε τέσσερις  περιφερειακές ενότητες το 2010
εφαρμόσαμε ( πειραματικά ) το πιλοτικό πρόγραμμα  με την ονομασία
«ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που λειτουργεί  ανταποδοτικά με οφέλη προς τα δημοτικά σχολεία με την παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα  υλοποιούμε πλέον το πιλοτικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στην Π.Ε Πέλλας και που τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε και της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Π.Ε Ιονίων Νήσων που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Π.Ε Ιονίων Νήσων και της γενικής  γραμματείας νέας γενιάς και υποστηρίζεται από τα
Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων (τμήμα δημοσίων σχέσεων) και το Τ.Ε.Ε» .
Σε απόλυτη συνεργασία με την εταιρεία Eco Formula SA υλοποιείται  ταυτόχρονα με το πρόγραμμα  «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και το καινοτόμο πρόγραμμα «eco formula in school» που αποσκοπεί στην ειαισθητοποίηση των μαθητών  σε έναν οικολογικό τρόπο διαβίωσης «Περνάμε το μήνυμα της ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το υπουργείο παιδείας στους αυριανούς ενεργούς πολίτες. Προτρέπουμε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον ασφαλή μηχανοκίνητο αθλητισμό,γνωρίζοντας από κοντά την πρώτη» επεσήμανε  ο κ. Κορσιάνος.
Eco Formula που κινείται με
βιοκαύσιμα!
Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από δυο κεφαλοννίτες τον Σταύρο Τραυλό και τον Παναγή Στρατιώτη. Αυτή την στιγμή εξελίσσεται στο πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα μηχανολογίας) το τρίτο κατά σειρά αυτοκίνητο της Eco Formula, με απώτερο σκοπό να μπορέσουμε να διοργανώσουμε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Eco F1 στην Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» συμμετέχουν 170 δημοτικά σχολειά και 870 επιχειρήσεις μαζικής εστιάσεως  σε 5 Περιφερειακές Ενότητες. Με τον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» μπορούμε  να διαχειριζόμαστε τα υγρά απόβλητα στην πηγή παραγωγής τους δηλ. τα σπίτια μας, χωρίς να υπάρχει κόστος για τους δημότες (η ενημέρωση, η συλλογή και η ασφαλή μεταφορά των αποβλήτων προς ανακύκλωση είναι δωρεάν προς τους δήμους )τα ανταποδοτικά οφέλη γίνονται πλέον κοινωνικά και αποδίδονται για 9 μήνες στα δημοτικά σχολεία των περιφερειών, τους υπολοίπους  3 μήνες του καλοκαιριού αποδίδονται υπό μορφή παροχής τροφίμων στα κοινωνικά παντοπωλεία σε συνεργασία με τις οικίες Μητροπόλεις . Περνάμε το μήνυμα ώστε να γίνει κατανοητό από όλους τους δημότες, ότι πρέπει να προστατεύουμε όλοι μαζί το περιβαλλοντικό αύριο των παιδιών μας.
Από την μέχρι τώρα δραστηριότητα μας δηλαδή της ασφαλούς συλλογής και μεταφοράς των υγρών αποβλήτων στις Π.Ε Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, Πέλλας, Ροδόπης, μπορέσαμε να συλλέξουμε σε διάστημα 4 ετών 578.000 κιλά αποβλήτων τα οποία αποδόθηκαν με ασφάλεια  για αξιοποίηση σε αδειοδοτημένες βιομηχανίες παραγωγής βιοκαυσίμων .
greenagenda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)