Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα μέτρα λιτότητας στη Σλοβενία


Κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, τα εργατικά συνδικάτα αλλά και τους επιχειρηματίες προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση της Σλοβενίας


Η ανακοίνωση για την αύξηση του ΦΠΑ από το 20% στο 22% δέχθηκε την μεγαλύτερη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους επιχειρηματικούς φορείς και τα εργατικά συνδικάτα, που προειδοποιούν ότι το μέτρο αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο Αντρέι Βίζιακ από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα (SDS), υποστήριξε ότι η απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ είναι η χειρότερη δυνατή, θα επιφέρει πλήγμα στην ήδη προβληματική οικονομία και δεν θα έχει τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα.

Ο επικεφαλής της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων ZSSS μΝτούσαν Σέμολιτςμ εκτίμησε ότι, εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στην εγχώρια ζήτηση, ο υψηλότερος ΦΠΑ θα μειώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ιδίως δε όσων διαθέτουν εισόδημα μικρότερο του μέσου όρου.

Την ίδια ώρα, το Εμπορικό Επιμελητήριο εκτιμά ότι οι επιπτώσεις της αύξησης του ΦΠΑ στην οικονομία και τους καταναλωτές θα είναι καταστροφικές.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)