Υπάρχει πεδίο για τη δημιουργία "μαύρου μετώπου", από τη φιλοναζιστική Ακροδεξιά και τους φιλοβασιλικούς μέχρι τμήματα της ultra Δεξιάς;
Με τη σημερινή Ν.Δ. του Σαμαρά φαίνεται πως όχι μόνο υπάρχει, αλλά όταν του δίνεται η ευκαιρία κάνει και την εμφάνισή του.
Η ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου ύστερα από τη μήνυση και την αγωγή για 100.000 ευρώ της Χρυσής Αυγής δείχνει πολλά.
Η πολιτική περίοδος ευνοεί αυτές τις ζυμώσεις. Αφενός το Μαξίμου βλέπει ότι οι κυβερνητικοί του εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) αντιμετωπίζουν προβλήματα και αφετέρου ότι ο εκλογικός πυρήνας της Δεξιάς παραμένει περίπου στο 45%, ενώ η προοδευτική παράταξη (που έχει πια κύριο πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) μπορεί να είναι πλειοψηφία στην κοινωνία, αλλά εκλογικά είναι ψυχικά διασπασμένη λόγω της εμμονής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά.
Ο ρόλος του Τ. Μπαλτάκου
Στο πλαίσιο αυτό βλέπουμε τους σκληρούς δεξιούς "να σηκώνουν κεφάλι". Η μεταχείριση που είχε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης είναι ενδεικτική: αρχικά του το επέστρεψαν πίσω και την Πέμπτη τού επεσήμαναν ότι θα το ελέγξουν μήπως βρουν "ατέλεια" και μετά εκείνοι (και όχι ο υπουργός) θα το στείλουν στη Βουλή. Και επέλεξαν αυτά να (του) τα πουν δημοσίως...
Ο Σίμος, ο "ξανθός", η βαφτιστήρα και τα άλλα "παιδιά"
Αλλά και η "γεωγραφία" των 73 βουλευτών που ζήτησαν την άρση ασυλίας του Π. Τατσόπουλου κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή δείχνει ότι το μέτωπο Δεξιάς - Ακροδεξιάς που μπορεί να συγκροτηθεί, καθώς η βάση υπάρχει. Περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ψήφισαν το αίτημα της Χρυσής Αυγής. Και αν για τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή για τον Προκόπη Παυλόπουλο ενδεχομένως υπάρχει εξήγηση ότι ψηφίζει "θεσμικά" πάντα υπέρ της άρσης ασυλίας ή υπέρ της πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας, είναι φανερό ότι οι 50 βουλευτές της Ν.Δ. ήθελαν να ψηφίσουν στην ίδια κάλπη με την Ακροδεξιά.
Το μέτωπο θα μπορούσε να έχει εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης, όπως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ή τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη - παρεμπιπτόντως, ο φιλοδοξών να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπουργός σε ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη ήταν από τους ελάχιστους που είχαν ψηφίσει να μην αρθεί. Τότε έλεγε ότι έκανε λάθος εκ παραδρομής. Τώρα το επανέλαβε ή τείνει χείρα φιλίας στη Χρυσή Αυγή; Στο ίδιο μετερίζι θα μπορούσε να βρεθεί και η φιλοβασιλική εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπογραμμίζεται ότι την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζήτησαν 73 βουλευτές από τους 199 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Οι 50 ήταν της Ν.Δ., οι 14 της Χρυσής Αυγής, ο Απόστολος Κακλαμάνης (από το ΠΑΣΟΚ), 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (και αυτό δεν είναι άνευ ευρύτερης πολιτικής σημασίας) και 3 από τους ανεξάρτητους (ο Χρήστος Αηδόνης του κόμματος Λοβέρδου και 2 βουλευτές από τη Νέα Μέρα). Εναντίον της άρσης ασυλίας ψήφισαν 121 βουλευτές, 4 δήλωσαν παρών και υπήρξε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.
Οι 73 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής οι 73 που ψήφισαν θετικά ήταν:
Ν.Δ.: Σ. Κεδίκογλου, Β. Υψηλάντης, Αν. Κουτσούμπας, Ελ. Μακρή, Δημ. Σαμπαζιώτης, Θαν. Δαβάκης, Ν. Ταγαράς, Θαν. Νταβλούρος, Γ. Καλαντζής, Κ. Τασούλας, Λάζ.Τσαβδαρίδης, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Μαρτίνου, Βαγ. Μεϊμαράκης, Τ. Νεράντζης, Γ.Μιχελάκης, Γ. Στύλιος, Άννα Μ. Ασημακοπούλου, Θ. Καρανάσος, Ασπ. Μανδρέκα, Φ.Πατριανάκου, Κ. Κλειτσιώτης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ράπτη, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Μενέλαος Βλάχβεης, Γ. Κεφαλογιάννης, Διον.Σταμενίτης, Γ. Λαμπρόπουλος, Ζ. Μακρή, Χρ. Δήμας, Γ. Τραγάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Γ.Μπατσαρά, Γ. Κοντογιάννης, Στ. Κωνσταντινίδης, Γ. Πλακιωτάκης, Μ. Αντωνίου, Αλ.Δερμετζόπουλος, Τ. Κοψαχείλης, Άννα Μ. Παπαδημητρίου, Γ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ.Λεονταρίδης, Σάβ. Αναστασιάδης
ΠΑΣΟΚ: Απ. Κακλαμάνης
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ν. Μιχαλολιάκος, Πολ. Ζησιμόπουλος, Αντ. Γρέγος, Μιχ. Αρβανίτης, Στ.Μπούκουρας, Κ. Μπαρμπαρούσης, Ηλ. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Ελ. Ζαρούλια, Δημ.Κουκούτσης, Παν. Ηλιόπουλος, Χρυσ. Αλεξόπουλος, Χρ. Παππάς, Αρτ. Ματθαιόπουλος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Μαρ. Ουζουνίδης, Μαρ. Χρυσοβελώνη, Ραχ. Μακρή, Παν.Μελάς, Μ. Κόλλια Τσαρουχά
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Χρ. Αηδόνης. Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης
Του Κ. Πουλακίδα, από την Αυγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!
Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)