Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Συνέλαβαν τρεις γυναίκες στην Ιερισσό-Δευτέρα 13/5


Συλλήψεις τριών γυναικών στο δασικό δρόμο προς το εργοτάξιο των Σκουριών την Κυριακή, έπειτα από προγραμματισμένη κινητοποίηση γυναικών ενάντια στα μεταλλεία χρυσούΔευτέρα 13/5
  Στον εισαγγελέα οι τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν χτες.
 
Στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγούνται οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν χθες το πρωί.
Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία (κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια). Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Σ. Πουλημένη στο alterthess.gr: Σκουριές: ΜΑΤ εναντίον γυναικών

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας αναζητείται δράστης  ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον αστυνομικών,  ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σοβαρά τραύματα.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» και εξακολουθούν να βρίσκονται στα «μπλόκα» στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν την παρουσία της Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 ΒΛΕΠΕ:Η καταστολή συνεχίζεται- Συνέλαβαν τρεις γυναίκες στην Ιερισσό-1η μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)