Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Europol: Αυξάνεται και οργανώνεται η ακροδεξιά τρομοκρατία


Εκθέσεις της Europol για το 2013 καταγράφει σημαντική αύξηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας στις χώρες μέλη της ΕΕ.
 Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» η Europol στην έκθεσή της παρατηρεί όξυνση της ισλαμοφοβίας και προσπάθεια για δημιουργία ενός ενιαίου «αντι-ισλαμικού» μετώπου εντός της ΕΕ.


Η Europol επισημαίνει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συναντήσεις ακροδεξιών ομάδων σε Δανία και Σουηδία (τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2012) με θέμα την «αντιμετώπιση της Τζιχάντ». Επίσης διαπιστώνει ευκολία πρόσβασης σε όπλα και εκρηκτικά από την ακροδεξιά τρομοκρατία.

Για τις επιθέσεις ακροδεξιών ανά την Ευρώπη μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην Ελλάδα κάνοντας αναφορά σε οργάνωση που φέρει το όνομα «Επαναστατική Οργάνωση 1821» και η οποία έχει αναλάβει με προκήρυξη σε ιστοσελίδα την ευθύνη για αιματηρές επιθέσεις κατά μεταναστών την 28η και 29η Μαϊου σε σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Επιθέσεις από ακροδεξιές ομάδες έχουν σημειωθεί και σε Βουλγαρία, Πολωνία, Βρετανία, Γερμανία, ενώ πρόσφατα έχουν εμφανιστεί και νέες οργανώσεις σε Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία κ.α.. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Europol ο Αντερς Μπρέιβικ, που δολοφόνησε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια στη Νορβηγία, έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σε απόρρητα έγγραφά της διαπιστώνει επίσης την «αυξανόμενη δραστηριότητα του ακροδεξιού χώρου» στην Ελλάδα.

Παράλληλα επισημαίνει πως εντός του 2012 καταγράφηκαν από την ΕΛΑΣ 84 περιστατικά τα οποία σχετίζονται με ρατσιστικά κίνητρα και μάλιστα σε 22 από αυτά ερευνάται εμπλοκή αστυνομικών.


Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)