Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κοσοβάροι(;) χάκερς επιτέθηκαν στο Periodista.gr

Το Periodista.gr μετά την επίθεση που δέχθηκε από Αλβανούς Κοσοβάρους“ Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος του Periodista.gr. Η δημοσιογραφική έρευνα θα φέρει και τις απαντήσεις ”
Το απόγευμα της Τρίτης το Periodista.gr δέχθηκε επίθεση από χάκερς με αποτέλεσμα για πολλές ώρες οι χρήστες του διαδικτύου και οι χιλιάδες αναγνώστες του να μην έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Στη θέση τουPeriodista.gr εμφανίστηκε η παραπάνω εικόνα.
 Με μια πρώτη ματιά καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι Αλβανοί Κοσοβάροι  αποφάσισαν να επιτεθούν στο Periodista.gr, για λόγους που αδυνατούμε να διευκρινίσουμε επαρκώς προς το παρόν. 


Η διαδικτυακή επίθεση που δεχτήκαμε, προκάλεσε σοβαρές βλάβες στη βάση δεδομένων του Periodista.gr, με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δημοσιογραφική ύλη της Δευτέρας και της Τρίτης, 27/5/2013 και 28/5/2013. Με λίγα λόγια τα κείμενα και το οπτικοακουστικό υλικό της Δευτέρας και της Τρίτης χάθηκαν και με την επαναφορά του το site βρέθηκε ... δύο ημέρες πίσω. Έτσι, το πρωί της Τετάρτης, οι αναγνώστες του Periodista.gr, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς από την επίθεση που δεχτήκαμε είχαν πρόσβαση στην δημοσιογραφική ύλη της περασμένης Κυριακής και φυσικά των προηγούμενων ημερών και μηνών. 

Πάμε τώρα στα σημαντικά:

Το Periodista.gr, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2012, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του, δηλαδή κατά τη διάρκεια της οχτάμηνης παρουσίας του στο πεδίο της διαδικτυακής ενημέρωσης έχει γίνει πολλές φορές στόχος προειδοποιήσεων και απειλών. Πριν από λίγους μήνες, και μετά από μια σειρά αποκαλύψεων μάθαμε ότι τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και σε κάποια υπουργεία είχε διακοπεί με ... περίεργο τρόπο η πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στο Periodista.gr. Αντιμετωπίσαμε αυτή την εξέλιξη γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αργότερα γίναμε δέκτες απειλών από διάφορα παράκεντρα της μνημονιακής πολιτικής, ενώ από τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας ζητήθηκε μέχρι και η εισαγγελική παρέμβαση, μόνο και μόνο επειδή το Periodista.gr με συνέπεια ασκεί κριτική στην ανάλγητη και λαοκτόνα κυβερνητική πολιτική και στη γενική εφόρμηση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, αλλά και επειδή το Periodista.gr αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει την ελληνική κοινωνία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην διάλυση της εκπαίδευσης και της υγείας, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην ακροδεξιά ατζέντα της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Στην οκτάμηνη πορεία μας, μια πορεία γεμάτη από αποκαλύψεις για τα γκρουπούσκουλα της εξουσίας, τους ντόπιους νενέκους και τα εντεταλμένα όργανα της τρόικας, δεχτήκαμε προειδοποιήσεις και απειλές, απειλές για αγωγές και ... όχι μόνο. Αποδέκτης αυτών των απειλών και των προειδοποιήσεων υπήρξε ο διευθυντής τουPeriodista.grΔημήτρης Μπεκιάρης. Αποφασίσαμε να μην αναφερθούμε σε κάποιο άρθρο μας ή σε κάποια έρευνά μας  στις προσπάθειες κάποιων εγχώριων κύκλων να μας φιμώσουν και μάλιστα με τρόπους που υπερβαίνουν τα ... θεσμικά πλαίσια. Ακόμη και στα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε μέχρι σήμερα, απαντήσαμε αναλόγως και ο νοών νοείτω.

Την Τρίτη το απόγευμα, συνέβη το εξής: Στη θέση του Periodista.gr το αυτοαποκαλούμενο Kosova Warriors Group επιτέθηκε στο periodista.gr, "έριξε" την ιστοσελίδα και στη θέση της τοποθέτησε μια Αλβανική σημαία, η οποία συνοδευόταν από κείμενο εθνικιστικού περιεχομένου. Για ποιον λόγο, όμως, να θέλουν οι Κοσοβάροι να επιτεθούν στο Periodista.gr; 

Αν όντως η επίθεση προέρχεται από την Αλβανία ή από το Κοσσυφοπέδιο, σε μία περίοδο που ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός βρίσκεται σε έξαρση η μόνη λογική εξήγηση θα μπορούσε να εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο διευθυντής του Periodista.gr Δημήτρης Μπεκιάρης, έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά και μάλιστα επί χρόνια με το Κοσσυφοπέδιο, τόσο στις εφημερίδες, όσο και στα περιοδικά που έχει εργαστεί. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2007 έπειτα από ένα εξόχως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του για τον ρόλο των ΗΠΑ στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ", ο Δημήτρης Μπεκιάρης, είχε δεχθεί επιστολή από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το περιεχόμενο εκείνης της επιστολής είχε δημοσιευθεί αυτούσιο στην εφημερίδα και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα επιβεβαίωνε, επί της ουσίας, την αποκαλυπτική έρευνα του Δημήτρη Μπεκιάρη, η οποία συνεχίστηκε για χρόνια. 

Όμως, επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν αφήνει περιθώρια για ευφησυχασμούς, οφείλουμε να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Εξάλλου, το Periodista.gr έχει πιο φανατικούς εχθρούς από εκείνους οι οποίοι οραματίζονται τη "Μεγάλη Αλβανία" ή Κοσοβάρους εξτρεμιστές ή Αλβανούς εθνικιστές.

Και αυτοί οι εχθροί είναι ντόπιοι.

Εμείς θα κάνουμε έρευνα. Θα βρούμε ότι χρειάζεται και θα το παρουσιάσουμε. Επειδή, μερικές φορές, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 

Periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)