Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Στα σκαριά το ΚΟΥΡΕΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ!!!


Στο, επί της ουσίας ελεγχόμενο από τους δανειστές, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) περνούν Εθνική και Eurobank καθώς η κυβέρνηση υπέκυψε στην απαίτηση της Τρόικας να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δύο τραπεζών. Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας, που είχε κύριο θέμα τις απολύσεις-«μετακινήσεις» δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου



(Διαβάστε εδώ 6 λόγους που μας κόφτει και μας νοιάζει για τη συγχώνευση Εθνικής - Εurobank)

Σε οπισθοχώρηση αναγκάστηκε η κυβέρνηση στο θέμα της συγχώνευσης των δύο μεγάλων τραπεζών αποτυγχάνοντας να κάμψει την αντίθεση της Τρόικας. Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, που είχε την έγκριση της Τρόικας, ενημέρωσε χθες, Κυριακή, πως «η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις πλέον συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha, την Eurobank και την Πειραιώς, προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου». Μετά την ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών απέστειλαν, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, επιστολές προς την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν είναι πιθανόν να μπορέσουν να «σηκώσουν» το βάρος του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση της κάθε μιας. Με αποτέλεσμα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αρχίζει τις διαδικασίες για να τις αναλάβει και να τις ανακεφαλαιοποιήσει.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΧΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΛΕΙ»


Μετά από αυτές τις συγκεκριμένες εξελίξεις, το ΤΧΣ ως βασικός πλέον μέτοχος των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε μεταγενέστερο χρόνο η συγχώνευση, ή εάν οι δύο τράπεζες θα πωληθούν.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι έως τώρα διαδικασίες για τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank αναστέλλονται και την τελική απόφαση για τη συγχώνευση ή μη, θα λάβει το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος. Ερωτηθείς, εάν το ΤΧΣ μπορεί να αποφασίσει την πώληση των δύο τραπεζών ξεχωριστά, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το ΤΧΣ μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει, με βάση τα κριτήρια που θα θέσει.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έσπευσε βεβαίως να διαβεβαιώσει πως «οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς».

(Διαβάστε σχετικά:  Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Υπό δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες)


Αναβάλλεται για αύριο, Τρίτη, η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

Για αύριο, στις 4 το απόγευμα, μεταφέρεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)