Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας καταγγέλλουν την καταστολή


Ο Πανελλήνιο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας καταγγέλλει την ρίψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του ΟΚΑΝΑ, μαζί με τους ασθενείς, έξω από το Υπουργείο Υγείας.


            Καταγγέλλουμε - καταδικάζουμε την ρίψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του ΟΚΑΝΑ, μαζί με τους ασθενείς, έξω από το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να προκληθεί δύσπνοια και εμετοί στους ψυχικώς πάσχοντες. Οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε ρίψη χημικών ακόμη και στον εσωτερικό χώρο του Υπουργείου προκαλώντας δύσπνοια και δυσφορία στους εργαζομένους ενώ ένας εκ των συναδέλφων μας διακομίστηκε εσπευσμένα σε Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, η συμπεριφορά των οργάνων «της τάξης» απέναντι τους κατά την διάρκεια των επεισοδίων ήταν απαράδεκτη.
           Σε συνάντηση του Συλλόγου του Υπουργείου με τον Υπουργό Υγείας τον περασμένο  Δεκέμβριο είχαμε θίξει το θέμα της παρουσίας των ΜΑΤ εντός του Υπουργείου σε καθημερινή σχεδόν βάση, προβλέποντας τέτοιες καταστάσεις. Μάλιστα, υποθετικά του είχαμε αναφέρει ότι αν συμπτωματικά βρεθεί στο χώρο μία εγκυμονούσα και πέσει αναίσθητη, ο ίδιος θα βρεθεί στα κανάλια για να δώσει εξηγήσεις. Ο Υπουργός τότε όχι μόνο δεν έδειξε να το λαμβάνει υπόψη του αλλά αδιαφόρησε επιδεικτικά.
          Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός γιατί και στο πρόσφατο παρελθόν που είχαμε τέτοια φαινόμενα, όταν τα καταγγείλαμε ως Σύλλογος εργαζομένων στην τότε πολιτική ηγεσία, μετακυλώντας οι ίδιοι τις ευθύνες τους στις δυνάμεις καταστολής, η απάντηση τους ήταν ότι δεν εμπλέκονται στα επιχειρησιακά της Αστυνομίας. Την ίδια δικαιολογία προβάλει και η τωρινή πολιτική ηγεσία. Επίσης, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, γιατί εδώ και πολύ καιρό κάποιοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα της, έχοντας αρωγούς στην προσπάθειά της τα ΜΑΤ και τη βία. Οι δυνάμεις καταστολής σ’ αυτό τον τόπο τείνουν να γίνουν πρώτη τη τάξη εξουσία. Οι κυβερνώντες είναι πλέον εξαρτημένοι από αυτές τις δυνάμεις (και όχι μόνο) γι αυτό και επικρατεί πλήρη ατιμωρησία σε ενέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση η ρίψη χημικών σε εσωτερικό χώρο. Ξέρουν πολύ καλά οι υπερασπιστές των μνημονίων ότι αν οι δυνάμεις καταστολής κάνουν λίγα βηματάκια πίσω, την επομένη κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι πολίτες της από τις αποφάσεις τους.  
        Ο Σύλλογος των εργαζομένων δεν πρόκειται να δεχτεί να επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο χώρο του Υπουργείου.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)