Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αποκλεισμένοι στο ΤΕΙ Πάτρας ο πρόεδρος του ιδρύματος και καθηγητές


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών μεταξύ σπουδαστών, την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά». Στη συνέχεια, σπουδαστές απέκλεισαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σωκράτη Καπλάνη και καθηγητές-


μέλη της διοίκησης-όπου και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτη- ζητώντας την παραίτησή τους.
Σπουδαστές που βρίσκονται στην αίθουσα, ζητούν από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ, διότι, όπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βγει από την αίθουσα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σ. Καπλάνης, δεν υπάρχει κλίμα εκφοβισμού, αλλά όπως πρόσθεσε βρίσκεται μαζί με τους άλλους καθηγητές υπό καθεστώς ανελευθερίας, αφού δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα.
Οι σπουδαστές αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα. Οι σπουδαστές καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση από άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.
Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)