Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ το κέντρο της Πάτρας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ το κέντρο της  ΠάτραςΣε μια σύλληψη, ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, και 18 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ αντεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Πάτρας.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το βράδυ της Δευτέρας όταν μια ομάδα ατόμων του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου είχαν  φραστικό επεισόδιο με μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από καφετέρια. 

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο βρίσκεται το Μαραγκοπούλειο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έσπευσαν στο χώρο που είχε γίνει νωρίτερα το επεισόδιο.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα ξέσπασε πετροπόλεμος, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης και τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να προσπαθούν να διαλύσουν τις δύο συγκρουόμενες ομάδες, κάνοντας χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι αντεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην κατάληψη του Μαραγκοπούλειου, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. 

Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουν τυχόν επιχείρηση των αντεξουσιαστών να κινηθούν προς τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατούσε ένταση έξω από το Μαραγκοπούλειο, καθώς οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να φύγουν, ενώ είχαν ανάψει φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων.

Τα πνεύματα ηρέμησαν τελικά λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, ωστόσο μέχρι το πρώτο φως της ημέρας στη περιοχή ήταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)