Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνελήφθησαν οι 3 επιστάτες -πιστολέρο της Μανωλάδας-7 μετανάστες στο νοσοκομείο!


Επτά από τους 28 μετανάστες που δέχθηκαν πυροβολισμούς από επιστάτες στην Νέα Μανωλάδα της Ηλείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Συνελήφθησαν οι τρεις «πιστολέρο». Διεθνής κατακραυγή για το περιστατικό. Ο Ν. Δένδιας «παρέλασε» σήμερα, συνοδεία καμερών, από την περιοχή
Είχαν καταφύγει και κρύβονταν στην Αμαλιάδαοι επιστάτες που αναζητούνταν για την αιματηρή επίθεση εναντίον των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα. 
Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 27χρονο κι έναν 39χρονο,οι οποίοι κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα και πιστόλι πυροβόλησαν κατα των συγκεντρωμένων εργατών γης.


Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μεταβεί στη Νέα Μανωλάδα για να επισκεφτεί τους μετανάστες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο,

 να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για τις κινήσεις που κάνουν αναφορικά με το ζήτημα, καθώς και να συνομιλήσει με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

 Το κλιμάκιο αποτελείται από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνο Λάμπρου, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μαρματάκη και Ηλία Χρονόπουλο.

Στη Μανωλάδα έσπευσε σήμερα, μια μέρα μετά τη διεθνή κι εγχώρια κατακραυγή, ο υπουργός-αρχιτέκτονας του «Ξένιου Δία», για να δει τους εκεί αστυνομικούς και να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. Το επικοινωνιακό του πυροτέχνημα είναι ότι «έχει την ευχέρεια να δώσει στα θύματα το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση» - κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο κι όχι να παρουσιάζεται ως μεγάλη υποχώρηση του άτεγκτου Υπουργού...
Όπως λοιπόν διαβάζουμε στα δημοσιεύματα:

«Διαβεβαιώσεις ότι ουδείς από τα θύματα είτε κρατείται είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά από την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για την επίθεση κατά των αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά από ενημέρωση που είχε σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι έχει την ευχέρεια να δώσει στα θύματα το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση.

Αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό ο υπουργός χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτο αυτό το οποίο συνέβη στη Μανωλάδα, τονίζοντας ότι «δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέα της ανθρωπότητας» και πως «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού».

Παραδέχτηκε πάντως ότι «το ευρύτερο κράτος δεν υπήρξε πάντοτε παρών γι'  αυτό και είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις».


Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, επισήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Η εν λόγω διάταξη υπεγράφη χθες από τον Προεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

(πηγή: Ναυτεμπορική)

Κι έτσι ο υπουργός που έχει μαντρώσει 5.000 ανθρώπους, ανθρώπους σαν κι αυτούς που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, σε στρατόπεδα-κράτησης/συγκέντρωσης, εμφανίζεται ως μεγαλόθυμος προστάτης των μεταναστών εργατών που χτυπήθηκαν από τις καραμπίνες των επιστατών και διαθέτει Εκείνος την «ευχέρεια» να πράξει αυτό που θα 'πρεπε να είναι αυτονόητο...

Βίντεο - «ντοκουμέντο» από το site της «Καθημερινής»



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)