Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: νίκη για εκατομμύρια φτωχούς η απόφαση για τις πατέντες της Novartis στην Ινδία


«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας εμποδίζει τις εταιρείες να εφαρμόζουν καταχρηστικές πρακτικές για να εξασφαλίσουν αδικαιολόγητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) για υπάρχοντα φάρμακα», τονίζεται σε ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Διαβάστε την αρχική είδηση εδώ: Χαστούκι στη φαρμακευτική Novartis από δικαστήριο της Ινδίας

Από την ιστοσελίδατων Γιατρών χωρίς Σύνορα:


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δικαιώνει τους ασθενείς έναντι της Novartis. Μια νίκη για εκατομμύρια φτωχούς ασθενείς και τα φάρμακά τους.

"Παρόλο που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) δεν έχουν δει ακόμα το κείμενο της ετυμηγορίας, φαίνεται να έχει επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς στις αναπτυσσόμενες χώρες καθώς βάσει της δικαστικής απόφασης θα κατοχυρώνονται λιγότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

Η απόφαση δείχνει ότι έχουν αποτύχει οι επιθέσεις της Novartis απέναντι στην ινδική νομοθεσία για την παροχή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας εμποδίζει τις εταιρείες να εφαρμόζουν καταχρηστικές πρακτικές για να εξασφαλίσουν αδικαιολόγητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) για υπάρχοντα φάρμακα, και να παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό στην τιμολόγηση ποιοτικών φαρμάκων χαμηλού κόστους (γενόσημων) σε αντιρετροïκά και άλλα βασικά φάρμακα.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι όλα τα γραφεία παροχής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Ινδία πρέπει να λειτουργούν με βάση αυτή την απόφαση και ότι ο νόμος είναι πλέον ξεκάθαρος και πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά", λέει η Leena Menghaney, Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα, Ινδία.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)