Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Επίθεση χρυσαυγιτών σε κατάληψη στο Μαρούσι

Επίθεση δέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κατάληψη "Παύλου Κούβελου", στο Μαρούσι, από ομάδα χρυσαυγιτών που πραγματοποιούσαν μηχανοκίνητη πορεία.
 Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, στο πέρασμά τους, οι δράστες πέταξαν καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, με στόχο να προκαλέσουν φθορές στο κατειλημμένο κτίριο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και δύο τραυματίες.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίες παραμένουν έξω από την κατάληψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθησαν ένας περίοικος μετά από διαμαρτυρία του στην αστυνομία για την επίθεση των χρυσαυγιτών και μία γυναίκα.
Νέα επίθεση στις γειτονιές του Αμαρουσίου από τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο κ. Πατούλης σιωπά 
"Καιρός είναι πια να αντιληφθεί ο κ. Πατούλης ότι δεν μπορεί να σιωπά [...] και να ζητήσει τη συστράτευση φορέων και αρχών για την απομάκρυνσή της Χρυσής Αυγής, πριν το Μαρούσι μετατραπεί σε πεδίο άσκησης για τα τάγματα εφόδου των νεοναζί", τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης 


Η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» καταδικάζει μία ακόμα επίθεση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 1-8-2014 μηχανοκίνητο απόσπασμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου. Πέτρες, μπουκάλια, λοστοί και καδρόνια ρίχτηκαν με δολοφονική μανία εναντίον των νεαρών ανθρώπων που διαχειρίζονται την Έπαυλη Κουβέλου στην οδό Διονύσου στο Μαρούσι. Στο πέρασμά τους άφησαν τραυματίες από βιαιοπραγίες, σαν αυτές που υπέστη, την προηγούμενη εβδομάδα μόλις, Μαρουσιώτης από μέλη των νέων γραφείων της ΧΑ που άνοιξαν στην πόλη.

Ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης και στελέχη της παράταξής μας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη γειτονιά του κέντρου, στην οποία συνέβη το περιστατικό και απωθήθηκαν, μαζί με άλλους δημοκράτες αντιφασίστες πολίτες, από δυνάμεις των ΜΑΤ.
 
Ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός για την κατάληψη της βίλας Κουβέλου, οφείλουμε να επισημάνουμε πως σε όλα τα χρόνια ύπαρξής της, ο χώρος λειτουργούσε χωρίς να διαταράσσονται η τάξη και η ασφάλεια των περιοίκων. Τάξη και ασφάλεια που φαίνεται ότι έλαβαν τέλος από τη στιγμή που ‒με την ανοχή της δημοτικής αρχής Πατούλη‒ η Χρυσή Αυγή μετέφερε τα γραφεία της για τα Βόρεια Προάστια στο Μαρούσι.
Η παράταξή μας εξαρχής είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Είχε προειδοποιήσει για τα θέματα ασφαλείας που εγείρονται από την ύπαρξη ενός ορμητηρίου τραμπούκων σε μια μεγάλη γειτονιά του Αμαρουσίου και είχε ζητήσει ‒μάταια‒ από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη να καταδικάσει πολιτικά το γεγονός και να κάνει ό, τι χρειάζεται από τη μεριά του για να εκδιωχθεί μια οργάνωση της οποίας όλα τα ηγετικά στελέχη διώκονται για βαρύτατα αδικήματα και βρίσκονται στη φυλακή.
​Καιρός είναι πια να αντιληφθεί ο κ. Πατούλης ότι δεν μπορεί να σιωπά. Οφείλει να παραδεχτεί το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που προκαλεί στους κατοίκους του Αμαρουσίου η εγκατάσταση μιας τέτοιας οργάνωσης και να ζητήσει τη συστράτευση φορέων και αρχών για την απομάκρυνσή της, πριν το Μαρούσι μετατραπεί σε πεδίο άσκησης για τα τάγματα εφόδου των νεοναζί
πηγές: avgi.gr,left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου