Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η Ρωσία παγώνει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Τετάρτη ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία,



 όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.  Σήμερα Πέμπτη έγινε και η σχετική επίσημη ανακοίνωση από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.
Για το θέμα έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης σύσκεψη στο υπ. Εξωτερικών, με τη συμμετοχή εμπορικών και εξαγωγικών φορέων. Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για εξαίρεση του ελληνικού κρασιού από την απαγόρευση (καθώς δεν περιλαμβάνεται το αλκοόλ), ενώ εκφράζουν «αισιοδοξία» ότι θα υπάρξει εξαίρεση και για το λάδι και τις ελιές - πράγμα που μένει ωστόσο να αποδειχτεί μέχρι να βγει συγκεκριμένη λίστα τη Ρωσία ανά χώρα και ανά είδος.
Οι εξελίξεις ως αργά το βράδυ της Τετάρτης:

Το διάταγμα Πούτιν

συνεχεια στο left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)