Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Συναυλία συμπαράστασης :«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» με μια φωνή


Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στην συναυλία συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, με τον Βασίλη Λέκκα, έξω από την πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής.
Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στη συγκέντρωση φαρμάκων για την Γάζα, ακόμη και με αποστολές από την επαρχία.


Μέχρι τα μεσάνυχτα  η περιοχή πλημμύρισε με νότες  που  η φωνή  του Βασίλη Λέκκα τις  μετέτρεψε σε πάθος και συνθήματα για να «σταματήσει  η σφαγή  και η γενοκτονία του  Παλαιστινιακού λαού.



« Δεν είναι γιορτή , δεν είναι  συναυλία ψυχαγωγίας, είναι συλλαλητήριο, είναι  φωνή διαμαρτυρίας , την οποία  τα  κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης  απέκρυψαν,  και βέβαια δεν την καλύπτουν…» η παρατήρηση του Βασίλη Λέκκα , που μαζί με τους  μουσικούς του ανιδιοτελώς συμμετείχαν σε  αυτήν την δράση που έγινε στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας  του 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ, της οργάνωσης   Faire Planett, της Αλληλεγγύης  για όλους , του Μητροπολιτικού  Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων  στην Ελλάδα, για την συλλογή Φαρμάκων για την Γάζα.»



Αυτή η «Γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα» είπε ο πρέσβυς της Παλαιστινιακής Αρχής   στην Αθήνα κ  Μαρουάν Τουμπάσι  και επεσήμανε την  σημασία της εκφρασμένης αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστινίους.

Την παράσταση έκλεψαν  7 αγόρια και κορίτσια από την  Παλαιστίνη-γεννήθηκαν στην Γάζα  και ζουν  στην Αθήνα- που χόρεψαν έναν χορό του τόπου τους , φορώντας τις «καφίγιες» στο λαιμό.



Οι στίχοι του τραγουδιού, αφιερωμένοι στην επιθυμία τους  να ζήσουν σε δική τους πατρίδα.



Οι νεαροί αυτοί συμμετέχουν την Πέμπτη σε Φεστιβάλ της Λαμίας , που διοργανώνει ο Σύλλογος της Υπάτης  και είναι αφιερωμένο στον αγώνα των Παλαιστινίων.



Οι κούτες που στήθηκαν μπροστά σε τραπεζάκια των φορέων που συγκεντρώνουν φάρμακα , γέμισαν .



Σακούλες φαρμάκων   έβγαιναν από τα  σακκίδια πλάτης , αλλά και  μεμονωμένα κουτιά από τσάντες γυναικείες. « Δυστυχώς  θα ξαναβρεθούμε» η πρόβλεψη του Βασίλη Λέκκα , «καθώς η συνεχιζόμενη  θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας , μας αναγκάζει να επαγρυπνούμε».



Καλλιτέχνες από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και  η τραγουδίστρια Καλιόπη Βέτα , που ήταν εκεί, εξέφρασαν την επιθυμία  να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο, σε νεα συναυλία αλληλεγγύης .

Αναζητούνται και άλλοι «πρόθυμοι» καλλιτέχνες. Ο 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ , το ραδιόφωνο που ακούει είναι εδώ και αφουγκράζεται τις σκέψεις και τα σχέδια.

Μαχητικό ήταν το παρών των αγωνιζομένων καθαριστριών  του Υπουργείου
Οικονομικών , των εργαζομένων στην ΕΡΤ, καθηγητών σε διαθεσιμότητα, σχολικών φυλάκων, παλαιστινιακών  οργανώσεων,  Παλαιστινίων και  Αθηναίων που βροντοφώναξαν :

«ΑΥΤΗ Η ΓΑΖΑ ΔΕΝ  ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ». 



Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης, ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Χριστακάκη 



foto:Pantelis Ntavanelosμαζί με Spyros Tsakiris.


Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ενώ το «παρών» έδωσαν συλλογικότητες, φορείς και σωματεία όπως και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Στο μεταξύ συνεχίζεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Αυγούστου η συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού με προορισμό τη Γάζα, με πρωτοβουλία του 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, της Fair Planet, της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους», των Παλαιστινίων που ζουν στην Ελλάδα και του Κοινωνικού και Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού. Συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης από συλλογικότητες της περιοχής έως και αύριο Τρίτη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα εκεχειρία  72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ξεκίνησαν  και πάλι οι διαπραγματεύσεις Ισραηλινών Παλαιστινίων στο Κάιρο. Να εργαστούν για μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός κάλεσε τις δύο πλευρές , ο επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν .





ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)