Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

H απεργιακή πορεία της 6ης Νοέμβρη με το φακό του left.gr

Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα, 6 Νοέμβρη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, την ώρα που ξεκίνησε ήδη ο νέος γύρος «διαπραγματεύσεων» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας που αναμένεται να επιφέρουν νέα πλήγματα στην ελληνική κοινωνία. Πληθώρα εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία, τα λιμάνια, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις αστικές συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς ανταποκρίθηκαν παρά τις αντιξοες καιρικές συνθήκες στο απεργιακό κάλεσμα. Δεν ξεκίνησε ποτέ η προγραμματισμένη πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.



«Και κάτω από βροχή θα είμαστε απεργοί» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία σωματείων και φορέων που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από το Αρχαιολογικό Μουσείο:
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Δείτε το βίντεο του left.gr 
Χαρακτηριστική για τις αντίξοες συνθήκες η φωτογραφία μπροστά στη Βουλή:
Προηγήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια (δείτε παρακάτω τη συνεχή ενημέρωση, με φωτογραφίες και βίντεο, από τις δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας). 
Αξιοσημείωτη ήταν η στιγμή που με χειροκροτήματα έγιναν δεκτές από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, ενώθηκαν με το πλήθος στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα (διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς). Κλειστός, ως συνήθως, ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα κατά τη διάρεκεια των διαδηλώσεων.
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Για την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, διαβάστε αναλυτικά στο σχετικό μας θέμα. Ακολουθεί η συνεχής ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις της Αθήνας (φωτογραφίες από @dromografos@ANTIplhroforhsh@MakisSinodinos):
14:20 Νωρίτερα, τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές:
13:55 Ολοκληρώθηκε η πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
13:45 Τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές στον Άγνωστο Στρατιώτη:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
13:40 Βίντεο του Ruptly TV για τις διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα:
13:30 Μικρή ένταση μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, με κόσμο που έσπρωχνε τα κιγκλιδώματα και ΜΑΤ που έσπευσαν να τον απομακρύνουν. Ανοιχτές είναι πλέον οι οδοί Σταδίου και Φιλελλήνων ενώ κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου
13:15 Η κεφαλή της πορείας συνεχίζει προς τα Προπύλαια μεέσω Πανεπιστημίου.
13:10 Πολύς ο κόσμος, δε διαλύεται παρά την πυκνή βροχή.
13:05 Μπροστά στη Βουλή τα Πρωτοβάθμια Σωματεία με αρκετό κόσμο:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:55 Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα (Όθωνος) και η ουρά λίγο πιο κάτω από το υπουργείο Εργασίας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:50 Κεντρικό σύνθημα: «Και κάτω από βροχή θα είμασε απεργοί»
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:40 Ματαιώνεται η πορεια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, λόγω καιρού, συμφωνα με τους διοργανωτές (πηγή: @doleros). Προς την Βουλή συνεχίζουν υπό καταρρακτώδη βροχή σωματεία και φορείς που ξεκίνησαν από το Μουσείο. Τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είναι Πατησίων και Σταδίου.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:35 Όπως μεταδίδει και το «Κόκκινο» (105,5), καταρρακτώδης βροχή και σκοτεινιά αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Τρομερά αντίξοες οι συνθήκες για τους διαδηλωτές που κατάφεραν να κατέβουν.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:30  Ξεκίνησε η πορεία από το Μουσείο εν μέσω καταρρακτώδους βροχής:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:25  «Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι»:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:15 Στο Μουσείο η συγκέντρωση συνδικάτων και σωματείων. Δυναμική η παρουσία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες δέχτηκαν νωρίτερα επίθεση από την αστυνομία. Η πρωινή βροχόπτωση αποθάρρυνε πολύ κόσμο να κατέβει στις συγκεντρώσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α) στο υπουργείο Εργασίας:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:05 Η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκε
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:00 Το ΠΑΜΕ στη Βουλή  - Αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ η Βασιλίσσης Σοφίας:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:40 Κλειστή η οδός Πατησίων στο ύψος του Μουσείου. Συνεχίζεται η βροχόπτωση. Πορεία μαθητών κατευθύνεται με παλμό προς τη Βουλή (@makisSinodinos):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:35 Το ΠΑΜΕ στην Κλαυθμώνος
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Θεσσαλονίκη, 11:30  Κόσμος έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συγκλεντρωση ΕΚΘ και ΕΔΟΘ στην Ολύμπου έξω από το κτίριο του ΕΚΘ (πηγή: alterthess.gr).
11:25 Το Σωματείο Εργαζομένων της Coca -Cola:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:19 Έχει κλείσει από τις 9:30 π.μ. ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα «για λόγους ασφαλείας». Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Λόγω πτώσης δέντρων, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά και από Ειρήνη μέχρι Κηφισιά.
11:11 Προσυγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία αυτή την ώρα έξω απο το υπουργείο Υγείας. Σε λίγο ξεκινούν προς Μουσείο.Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε ήδη να πορεύεται στη Σταδίου:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:08 «Όχι στις απολύσεις από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών» (@ΑΝΤIplhroforhsh):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:05 Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (@dromografos):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει:
Ο αγώνας και η αντιπαράθεση των εργαζομένων για τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται με τη νέα 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως.
Απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα και διεκδικούμε μεταξύ άλλων:
• Εργασία για όλους
• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
• Δημοκρατικά δικαιώματα.
Μετά την 24ωρη Γενική Απεργία θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να γίνει η αποτίμηση της κινητοποίησης, ενώ θα καθοριστεί άμεσα και η ημερομηνία σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η Κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές τροïκανές που υιοθετεί πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.
Σ΄αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Κανείς δεν την «παλεύει» μόνος
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους διώξουμε!
Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ:

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)