Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ...ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!




ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 320ΧΛΜ.!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
 Την τρίτη ημέρα πορείας προς την Αθήνα, διάνυσαν την Δευτέρα 15/10 οι συμμετέχοντες στην Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου, που ξεκίνησαν από το πρωί του περασμένου Σαββάτου για την Αθήνα με τα πόδια.


Μετά τη διαδρομή από Βόλο προς Ν. Αγχίαλο την πρώτη ημέρα το πρωί και το απόγευμα Ν. Αγχίαλο προς Αλμυρό, τη δεύτερη ημέρα το πρωί έγινε η διαδρομή Αλμυρός – Σούρπη το πρωί και Σούρπη Πελασγία το απόγευμα.Το πρωί της Δευτέρας 15/10 ακολουθήθηκε η διαδρομή από τηνΠελασγία στον Καραβόμυλο και η διαδρομή από Καραβόμυλο στη Στυλίδα το απόγευμα
Η πορεία γίνεται δεκτή με ποικίλες εκδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης. Πολλά αυτοκίνητα σταματούν και οι επιβαίνοντες εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στουςσυμμετέχοντες, άλλοι οδηγοί επιδοκιμάζουν με κορναρίσματα και επευφημίες.
Με εκδηλώσεις ενθουσιασμού υποδέχονται κάτοικοι,  σε κάθε περιοχή από όπου διέρχεται, την μεγάλη αγωνιστική πορεία. Χαρακτηριστικά στην Ν. Αγχίαλο,στον Αλμυρό, στην Σούρπη αλλά και στηνΠελασγία, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εμπορικών συλλόγωνεργαζόμενοι, νέοι και νέεςσυμμετείχαν συμβολικά (για λίγα χιλιόμετρα) στην πορεία ενάντια στην φτωχοποίηση του λαού και στοξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
Στην Στυλίδα εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και πλήθος κόσμου που ανέμενε επί ώρα την πορεία, εξέφρασε ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους αγωνιστές οδοιπόρους της Μαγνησίας! Το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα των αγωνιστών οδοιπόρων, πρόκειταινα διανυκτερεύσει στη Στυλίδα, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμαρχος της πόλης,Απόστολος Γκλέτσος
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 Μία απόσταση 323 χιλιομέτρων διανύουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια πολίτες τουΒόλου (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάτες γης (Αγρότες), ΑμΕΑ πολύτεκνοι και άλλες κατηγορίες πολιτών) και εκπρόσωποι φορέων,εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική τρικομματικής συγκυβέρνησης και τρόικας αλλά και διατρανώνοντας την ανάγκη ριζοσπαστικής ανατροπής των μνημονιακών αδιεξόδων. 
Κεντρικό σύνθημα της πρωτότυπης και αγωνιστικής αυτής πορείας διαμαρτυρίας είναι το : Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
 
Οι συμμετέχοντες θα φτάσουν με τα πόδια από τον Βόλο στη Βουλή για να πουν όχι στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού! Παράλληλα καλούν σε συμπόρευση πολίτες και από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Πεζοί λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη τους τον Βόλο και θα φτάσουν στη Βουλή.
Το ταξίδι θα διαρκέσει 11 μέρες και σε αυτό λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιώνκαι των κοινωνικών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας πραγματοποιούνται οι απαραίτητεςστάσεις για ξεκούραση και οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε χώρους όπου έχουν εξασφαλιστεί από τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, ενώ για τη σίτιση των δρομέων προσφέρθηκε χορηγία από βολιώτικη εταιρεία catering.
Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, όπως έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους οι διοργανωτές, έχει στόχο να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και να διεκδικήσει την αλλαγή αυτής της πολιτικής μέσω μιας ουσιαστικής ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών καιαποτίναξης του ζυγού τόσο της τρόικας εσωτερικού όσο και της τρόικας εξωτερικού.
Άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στη μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων από τοΒόλο προς την Αθήνα με τα πόδια μέσω της Εθνικής οδού.
Η μαραθώνια αυτή πεζοπορία κατά του μνημονίου και της εξοντωτικής πολιτικής που επιβάλλει θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.
ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)