Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μαζική η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών της Λάρισας

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη  οι αγρότες της Λάρισας.
Με μαζική πορεία στον ΕΛΓΑόπου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους οι αγρότες της Λάρισας ολοκλήρωσαν την σημερινή τους κινητοποίηση. Ταυτόχρονα ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στους αμέσως επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς που έχουν καθορίσει, συντονίζοντας την πάλη τους με τους αγρότες των άλλων περιοχών αλλά και με τα εργατικά-λαικά στρώματα που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ίδιας, ενιαίας αντιλαικής πολιτικής.


Νωρίτερα σήμερα το πρωί οι αγρότες της Λάρισας πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δ/ντή του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ(Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), Αθανάσιου  Βαλιώτη, απαιτώντας την άμεση καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων και άλλα θέματα. Από την πλευρά του ο Δ/ντης του ΟΠΕΚΕΠΕ, περιορίστηκε να δεσμευτεί ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους.
Παράλληλα την Κυριακή 24 Νοέμβρη η ΠΑΣΥ διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 12 μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις αρχές της εβδομάδας εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κάλεσαν τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκρουστούν με την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις εφορίες και τα καταστήματα της ΔΕΗ και των τραπεζών και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα τηνΤρίτη 10 Δεκέμβρη.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιδρούν στη φορολογική επιδρομή, στα βαριά χαράτσια, στην κλοπή του λειψού αγροτικού εισοδήματος, στην ιλιγγιώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, στη συρρίκνωση του εισοδήματος, με τις χαμηλές τιμές παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα και τις δυσκολίες στη διάθεσή τους, στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια, μειώνει κι άλλο τις επιδοτήσεις, λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών -επιχειρηματιών.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)