Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

H κυβέρνηση του «μαύρου» απολύει με... ραβασάκια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμένουν

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεση κατά της δημόσιας τηλεόρασης, της ΕΡΤ, και των εργαζομένων της, που εδώ και 14 μέρες αντιστέκονται! Την Παρασκευή 21/6 το ΥΠΟΙΚ "κάλεσε" με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο, ενώ υπογράμμισε τις απολύσεις τους ανακοινώνοντας αποζημιώσεις. Την Τρίτη 25/6 οι εργαζόμενοι με συνέντευξη Τύπου αποκάλυψαν πόσο κοστίζει το «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ. Όλες και όλοι στο Ραδιομέγαρο, να συνεχίσει ο αγώνας!
Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της EΤ3 - Ακούστε την ΕΡΑ //  Το hashtag στο twitter για άμεση ενημέρωση: #ert και 
  


Συνεχής ενημέρωση: 

21:19 Πέντε πούλμαν με απολυμένους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής καταφθάνουν στην ΕΡΤ για αλληλεγγύη. Ο συγκεντρωμένος κόσμος χειροκροτεί! (@Inflammatory_)

Media preview
 Media preview

Πέμπτη 27/6: Το υπ. Οικονομικών στέλνει ταχυδρομικώς ανυπόγραφα ραβασάκια απόλυσης

Με ένα χαρτί άνευ σφραγίδας ή άλλου στοιχείου που θα αποδείκυνε την εγκυρότητά του, το υπ. Οικονομικών στέλνει ραβασάκια απόλυσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ όπου τους ανακοινώνει πώς τους καταθέτει 2 μηνιάτικα έναντι της αποζημίωσής τους (το ύψος της οποίας δεν υπολογίζει!) και να παραδώσουν τον εξοπλισμό που έχουν χρεωθεί. Οι εμπνευστές του «μαύρου» διακρίνονται και από προχειρότητα...

Συνεχίζεται ο αγώνας για την ΕΡΤ - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πέμπτης 27/6: συζήτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Παντελή Θαλασσινό, Λάμια Μπεντίουι κ.ά.



Ίσως η καλύτερη απαντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να είναι όσα συμβαίνουν εδώ και 16 μέρες, από το βράδυ της Τρίτης 11/6, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Οι μουσικές, η συμμετοχή του κόσμου, η κατάθεση ψυχής και οργής, όλα αυτά που δεν θα καταλάβουν ποτέ οι εμπνευστές των πάσης φύσεων «μαύρων». Εδώ, όσα συνέβησαν στο προαύλιο την Τετάρτη 25/6


Τετάρτη 26/6: Άτυπη συνάντηση των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό, Π. Καψή


Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ


Με έναν νέο, έμμεσο εκβιασμό από τον Γ. Στουρνάρα για την καταβολή των αποζημιώσεων «χτύπησε» σήμερα η κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων. Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε πως η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» - κάτι που, όπως φαίνεται, διόλου απασχόλησε την κυβέρνηση όταν ανήγγειλε τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης την Τρίτη 11/6.

Από τη μεριά του, ο νέους υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΡΤ, Παντελής Καψής, δήλωσε πως «Σε τρεις μήνες η νέα ΕΡΤ θα βγει στον "αέρα"», χωρίς ωστόσο να δώσει καμιά ένδειξη του πώς προτίθεται να προχωρήσει (και ενώ βεβαίως η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρανομεί, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες). Συγκεκριμένα, «ο υφυπουργός απέφυγε να διευκρινίσει τι θα σημάνει η τρίμηνη αυτή χρονική περίοδος αναμονής για τις συμβάσεις που θα κληθούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ όπως σημείωσε θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Το προαύλιο του Ραδιομεγάρου θα απαντήσει σήμερα με τραγούδια: με  «Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα» και Σαμποτάζ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τετάρτης

Να σημειώσουμε πως χθες, Τρίτη, έγινε  συνάντηση συνδικαλιστών στην ΕΡΤ για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στο αυταρχικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και βίντεο με τις δηλώσεις 10 από τους συμμετέχοντες συνδικαλιστές)


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)