Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ,μεταφέρονται στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ!--2η μέρα


Αποκλεισμός της Φρανκφούρτης, ημέρα 2η: Αστυνομική βία κατά των ακτιβιστών του Blockupy
Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι διαδηλώσεις του Blockupy ενάντια στη λιτότητα - Μηνύματα αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας



Σάββατο, 1/6:

Riot police stand guard in front of protesters during an anti-capitalism 'Blockupy' demonstration in Frankfurt June 1, 2013. REUTERS-Ralph Orlowski
Πάνω από 7.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Φρανκφούρτης, έδρας της ΕΚΤ,  συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία ενάντια στη λιτότητα. Το κίνημα «Βlockupy», για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάλεσε σε μαζική αντίσταση ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και σε αλληλεγγύη τόσο στην Τουρκία όσο και στον ευρωπαϊκό Νότο, όπου οι λαοί αντιδρούν στην τρόικα και τα Μνημόνια. Συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς (Verdi, IG Metall, το κόμμα Die Linke, Attac, κ.α) ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή με κεντρικό σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

-------------- Τελευταία ενημέρωση από ΑΠΕ, 6.00 μ.μ. Σαββάτου 1η Ιουνίου -----------------

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κατά την κινητοποίηση κατά της λιτότητας στη Φρανκφούρτη

Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φραγκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία και πολλοί από αυτούς κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" και "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο". Η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά. Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας των διεθνών πιστωτών --ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ-- επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής στη Φραγκφούρτη, όταν οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αποκόψουν την πρόσβαση στα γραφεία της ΕΚΤ και την έδρα της Deutsche Bank.

Σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους διαδηλωτές προτού πλησιάσουν στο κτίριο της ΕΚΤ. Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Blockupy κατηγορεί την αστυνομία ότι θέλει "να κλιμακώσει την ένταση" και ότι σταμάτησε μια νόμιμη κινητοποίηση.

"Είναι σκανδαλώδες. Η αρχική διαδρομή της πορείας είχε εγκριθεί από πολλούς νόμιμους φορείς", είπε η εκπρόσωπος του κινήματος Άνι Ντίσελμαν.

Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε ότι αξιωματικοί της δέχτηκαν κατ' επανάληψη επίθεση από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών και κατέστη αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί βία.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ


------------------------------------------------


Riot police stand guard in front of protesters during an anti-capitalism 'Blockupy' demonstration in Frankfurt June 1, 2013. REUTERS-Ralph Orlowski



Η αστυνομία της Φρανκφούρτης «απάντησε» με γκλοπ, σπρέϋ πιπεριού και υπέρμετρη βία τραυματίζοντας αρκετούς διαδηλωτές. Τα μέλη του κινήματος «Blockupy» κατηγορούν την αστυνομία ότι τεχνηέντως προκάλεσε εντάσεις με στόχο να καταστείλει μια καθ' όλα νόμιμη διαδήλωση που θα έφτανε  ως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς σήμερα, 1η Ιουνίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυσή της.   Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου «RussiaToday» για τη δεύτερη ημέρα του «Blockupy».





Οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί του RT καταγγέλλουν ότι η αστυνομία εμπόδισε το ρεπορτάζ περιφράσσοντας το χώρο της κινητοποίησης και διαχωρίζοντας τους δημοσιογράφους από τους διαδηλωτές. Ωστόσο, τόσο από τα ΜΜΕ όσο κυρίως από τα social media, φτάνουν πολλές εικόνες από τη βίαιη καταστολή της σημερινής διαδήλωσης:



 Το σχετικό #hashtag στο twitter (απ' όπου και η παραπάνω φωτογραφία):https://twitter.com/Blockupy


Αλληλεγγύη στους λαούς της Ευρώπης

Οι διαδηλωτές στη Φρανκφούρτη αναφέρθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια των ομιλιών στηνεξέγερση στην Τουρκία, εκφράζοντας επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους. Ακόμη, ένα από τα σλόγκαν, σύμφωνα με το Reuters, του «Blockupy» ήταν:  «Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα, καθώς σήμερα είναι η «Παγκόσμια ημέρα κατά της τρόικας». Οι συμμετέχοντες στο κίνημα αναδεικνύουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ενάντια στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ που έχουν καταδικάσει μια ολόκληρη ήπειρο στην ύφεση και έχουν σπρώξει το 1/4 των ανθρώπων σε Ελλάδα και Ισπανία στην ανεργία και εκατομμύρια ευρωπαίων στη φτώχεια. Όπως δήλωσε ο Hanno Bruchmann, διαδηλωτής, στο RT, η κρίση ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική, μεταβλήθηκε σε κρίση δημόσιου χρέους και τώρα παίνρει χαρακτηριστικά μόνιμης κρίσης του καπιταλισμού σε μεγάλη κλίμακα, κρίσης που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.


Περισσότερες φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα του «Blockupy»:

Photo from twitter.com user @PeterGOliver_RT

Photo from twitter.com user @PeterGOliver_RT

Photo from twitter.com user @PeterGOliver_RT

Riot police stand guard during an anti-capitalism "Blockupy" demonstration in Frankfurt June 1, 2013.(Reuters / Kai Pfaffenbach)


Οι δράσεις του κινήματος την Παρασκευή 31/5 στο αναλυτικό ρεπορτάζ του left.gr:
Σε εξέλιξη οι δράσεις του Blockupy στη Φρανκφούρτη (ενημέρωση)

Ζωντανή μετάδοση των δράσεων: http://www.castortv.de/

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)