Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξανά σήμερα συνάντηση των αρχηγών - Φανερή η διάθεση για συμφωνία και από τις τρεις πλευρές

Αδιευκρίνιστο παραμένει το μέλλον της ΕΡΤ, καθώς χωρίς αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή συνάντηση των αρχηγών. Η συνάντηση επαναλαμβάνεται σήμερα στις 20:30 κατά την οποία διαφαίνεται ένα ακόμα "ναι σε όλα", με συναίνεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ έναντι αναβάθμισης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

20:46 Στις 9.30 μ.μ. τελικά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λόγω καθυστέρησης Σαμαρά. Πιέσεις της ΔΗΜΑΡ προς τον Κουβέλη για την ΕΡΤ


Κρατάμε, ωστόσο, πως, ενώ όλοι αναφέρθηκαν στη δημόσια τηλεόραση, κανένας τους δεν την αποκάλεσε "ΕΡΤ", ενώ σιγήν ιχθύος κράτησαν για το ζήτημα των εργαζομένων. Ακόμα και οι τρεις ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός δεν δέχτηκε να κάνει δηλώσεις, ενώ πριν από τη συνάντηση των αρχηγών αναμένονται οι συνεδριάσεις των Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η τελευταία θα συνεδριάσει από κοινού με την Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος, καθώς επίσης αναμένεται και το αποτέλεσμα της έκτακτης σύγκλισης του ΣτΕ, έπειτα από την προσφυγή του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, η σημερινή δήλωση του γραμματέα της ΚΕ, Σπύρου Λυκούδη, προδιαθέτει για τη σημερινή στάση του κόμματος. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Ο πρόεδρος μας είπε ότι το θέμα του ανασχηματισμού και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει, και τι θα περιλαμβάνει, το άφησαν για να το συζητήσουν μετά, στις αρχές του Ιούλη".

Ακόμα, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί για τις... "διευκρινιστικές", μονταρισμένες οδηγίες του ΣτΕ, που όπως αποδείχτηκε ήταν κατευθείαν γραμμή της Συγγρού. Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά σήμερα δεν έγινε δεχτή τροπολογία ώστε να τοποθετηθεί η Βουλή σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ να αποχωρήσουν. Αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με υπογραφή δίμηνων συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έως ότου ψηφιστεί ο νέος φορέας, μαζί με τη διάθεση για συμφωνία και από τις τρεις πλευρές, δείχνει πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει οριστικά πίσω την ΠΝΠ για την ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλάζει την αρχική του τοποθέτηση ("να γίνει αναδιάρθρωση με την ΕΡΤ ανοιχτή") και ζητά "η ανορθωτική πορεία να μην ανακοπεί από κάποιο γεγονός και κυλήσουμε πίσω", σημειώνοντας παράλληλα πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ελλάδα θέτουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη.


ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομος ο Πρωθυπουργός, βαθαίνει η αντιδημοκρατική εκτροπή

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως το όλο επιχείρημα περί success story έχει ξεφουσκώσει με πάταγο. Προβλέπουν δε, ότι το επόμενο διάστημα αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή αναμένεται να βαθύνει, αφού επικείμενες μνημονιακές παρεμβάσεις δεν βρίσκουν κοινωνική συναίνεση και μόνο με αυταρχισμό μπορούν να επιβληθούν. Θεωρούν ότι η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ο Σαμαράς το επόμενο διάστημα, ο οποίο μάλιστα προχώρησε στο λουκέτο της ΕΡΤ χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τους κυβερνητικούς του ετέρους. Ακόμα και αν οι κυβερνητικοί ετέροι ανταλλάξουν την αρχική τους αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ με αναβάθμισή τους στον κυβερνητικό σχηματισμό, η συνοχή της τρικομματικής έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και αδυνατεί να αντέξει συγκρούσεις με την κοινωνία.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την ΕΡΤ έδειξαν με σαφήνεια τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το επόμενο διάστημα:  "Ας καταλάβουν  καλά ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η βουλή θα λειτουργήσει κανονικά. Ειδάλλως, ό,τι και να αποφασίσουν σήμερα, ό,τι και να κάνουν,  ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή τη χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός". Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρανομεί όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ και η ΕΡΤ δεν εκπέμπει ξανά.

 Δείτε ακόμα:

Αλ. Τσίπρας από το Ραδιομέγαρο: «Η κυβέρνηση έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης»

Ήθος και συνέπεια: Οι κωλοτούμπες των κόκκινων γραμμών τελείωσαν, αυτό θα είναι ιστορική ξεφτίλα!


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)