Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Το Τέλος του ΑΣΛΑΝΗ,THE END OFF GLAMOUR, της Μεταπολίτευσης!(ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, είπαν χθές, συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στην Χαλκίδα, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι την εφηβική του ηλικία.


Μ. Ασλάνης: “Εγώ φεύγω” - Το ένταλμα σύλληψης για χρέη

Προσπάθησε να πουλήσει τη βίλα στη Μύκονο για να πληρώσει τα χρέη στο Δημόσιο



Ο θάνατος του 63χρονου σχεδιαστή μόδα συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας και τον καλλιτεχνικό χώρο. Φαίνεται όμως πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων γνώριζε ότι ο Μιχάλης Ασλάνης πιέζεται αφόρητα από οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο σχεδιαστής επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας μάλιστα και επιστολή που το μαρτυρά σε στενή του συνεργάτιδα. Μια επιστολή που βρέθηκε πλάι του όταν αποκαλύφθηκε ο θάνατός του…
Τι γράφει το ιδιόχειρο σημείωμα στη συνεργάτιδά του
“Φωτεινούλα μου λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά. Ό,τι ποθείς. Εγώ φεύγω. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ πάντα”

Αιτία σύμφωνα με την εφημερίδα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του στις 9 Αυγούστου για χρέη στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι δικηγόροι του σχεδιαστή κατάφεραν να πάρουν μια μικρή παράταση μέχρι τα τέλη του μήνα, ωστόσο ήταν αδύνατο για τον ίδιο να συγκεντρώσει το ποσό των 170.000 που χρωστούσε στο Δημόσιο.
Προσπάθησε να πουλήσει τη βίλα στη Μύκονο

Συνεργάτες του Μιχάλη Ασλάνη λένε ότι προσπάθησε μάταια να πουλήσει τη βίλα του στη Μύκονο, το σπίτι αξίας 1,5 εκατομμυρίου θα μπορούσε να δώσει λύσει, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε.

Λίγες μέρες πριν το μοιραίο ο Μιχάλης Ασλάνης έστειλε μια επιστολή προς τους στενούς του συνεργάτες. Μια επιστολή που δεν άφηνε και πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις του.

Τι έγραψε στους συνεργάτες του λίγο πριν το θάνατό του
Γράφω πολύ στεναχωρημένος. Πέρασα ένα εγκεφαλικό, έχω ανεβασμένο ζάχαρο και κατάθλιψη. Κάντε ό,τι μπορείτε. Εγώ δεν έχω δύναμη να διαχειριστώ τίποτα. Η υγεία μου είναι χάλια. Φοβάμαι μήπως πάθω και δεύτερο εγκεφαλικό

Καταρρακωμένος σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, λένε κάποιοι πως ο Μιχάλης Ασλάνης δεν θα μπορούσε να αντέξει έστω και την προσωρινή κράτησή του για χρέη στο Δημόσιο. Η επιστολή που άφησε στους συνεργάτες του την Παρασκευή 23 Αυγούστου πείθει πολλούς ότι είχε πάρει τη μοιραία απόφαση…
patrastimes.gr



Aντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Ασλάνη, είναι να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης Σαλονικιού 8 – Χαλκίδα.

Πρόσωπα κλειδιά σε όλη την υπόθεση φαίνεται πως είναι δυο γυναίκες, που τον γέμισαν με χρέη, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί στην τελευταία του συνέντευξη. Κατά πληροφορίες πρόκειται για την 30χρονη Βικτώρια με καταγωγή από την Αλβανία και την 60χρονη Αντζέλικα με καταγωγή από Πάτρα.

Την Βικτώρια ο Ασλάνης την είχε κοντά του από νεαρή ηλικία και της φερόταν σα να ήταν παιδί του. Ήταν η κόρη της καθαρίστριας που είχε ο Μιχάλης Ασλάνης στο σπίτι του στην Αθήνα και που την βοήθησε να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Όταν εκείνη μεγάλωσε, άρχισε να τον βοηθά σε εξωτερικές δουλειές, αλλά και στις συναλλαγές του με τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Η Βικτώρια φαίνεται να είναι η γυναίκα που διαχειριζόταν την προσωπική κινητή και ακίνητη περιουσία του Μιχάλη, αφού ο τελευταίος δεν τα πήγαινε καλά με τα μαθηματικά και τους αριθμούς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 300.000 ευρώ που κατάφερε να του αποσπάσει με δόλιο τρόπο η 30χρονη.

Όμως, η Βικτωρία δεν ήταν η μόνη γυναίκα που τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο, αν και ο Μιχάλης της χάριζε απλόχερα την αγάπη του.

Σημαντικό ρόλο στην απάτη κατά του σχεδιαστή, μαζί με την 30χρονη Αλβανίδα, φαίνεται πως έπαιξε και μια 60χρονη, με το όνομα Αντζέλικα, που διαχειριζόταν τις εμπορικές δραστηριότητες του Ασλάνη καθώς και το ατελιέ του.



Την ίδια ώρα, πολλά ακούστηκαν και για την Τζούλια, την μικρή κόρη της καθαρίστριας που δούλευε στο σπίτι του στη Μύκονο. Κοντινοί του άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τίποτα από ό,τι γράφεται για την Τζούλια ευσταθεί. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο Ασλάνης τη βάφτισε και τη σπούδασε και εκείνη θρηνεί για εκείνον τώρα σαν να ήταν πατέρας της. Για την ώρα, μάλιστα, και η Τζούλια και η μητέρα της φιλοξενούνται από την Βάνα Μπάρμπα.

Τα αίτια του θανάτου
Με βάση τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη που από την Τετάρτη έχει συνταράξει το χώρο της μόδας, της σόου μπιζ, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, αποδίδεται σε πνευμονικό οίδημα.


Ο σχεδιαστής μόδας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αυξημένο σάκχαρο, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν άδεια κουτιά χαπιών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο protothema.gr o ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ασλάνη, η «προσωρινή αιτία» θανάτου του σχεδιαστή είναι «πνευμονικό οίδημα». «Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη κάτι ξεκάθαρο, γι' αυτό και αναφερόμαστε σε προσωρινή αιτία. Πνευμονικό οίδημα μπορεί να προέλθει είτε από λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών, είτε και από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά» εξήγησε στο protothema.gr ο γιατρός.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δοθούν σε περίπου 20 ημέρες οπότε και θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς αυτά είναι που θα ξεκαθαρίσουν αν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε αυτοκτονία, σημείωσε ο κ. Μπουζιάνης.

Το σημείωμα της αυτοκτονίας του

Οι τέσσερις σελίδες, γραμμένες στα ελληνικά και τα γαλλικά, που βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο κορμί του 63χρονου σχεδιαστή αλλά και οι σημειώσεις στο ημερολόγιό του, περιγράφουν τα σοβαρά οικονομικά, κυρίως, προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Ήταν εξαιτίας αυτών των προβλημάτων άλλωστε που υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη Βραζιλία το 2010 αναζητώντας λύση στο αδιέξοδο.

«Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό», ξεχωρίζει μία παράγραφος, ενώ πιο κάτω όπου κατέγραφε υποδείξεις για πληρωμή προσωπικού και δικηγόρων, έγραφε: «Που βρίσκομαι, τι οφείλω;». «Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πώς θα ζήσουμε;». Σημειώνεται, πως η Φωτεινή είναι μια κοπέλα από το ατελιέ που την αγαπούσε πολύ και η Δήμητρα ήταν η γραμματέας του.



protothema.gr

Γιατί αυτοκτόνησε ο Μιχάλης Ασλάνης


Μια αναποδογυρισμένη καρέκλα, μια παντόφλα, κάποια πεσμένα ρούχα και μερικά χειρόγραφα στο ξύλινο πάτωμα βρίσκονται στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης.

Ο Ασλάνης αυτοκτόνησε έχοντας λυγίσει από τις οικονομικές δυσκολίες. Ο σχεδιαστής, όπως λένε οι πληροφορίες έγραψε στο ημερολόγιό του λεπτομερώς τι πρέπει να κάνουν ο δικηγόρος και οι συνεργάτες του για να συνεχίσει να λειτουργεί ο οίκος μόδας στον οποίο αφιερώθηκε επί 40 χρόνια.

Στο διαμέρισμα σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν επίσης τέσσερις σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα.

"Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό", ξεχωρίζει μία παράγραφος, ενώ πιο κάτω όπου κατέγραφε υποδείξεις για πληρωμή προσωπικού και δικηγόρων έγραφε: "Που βρίσκομαι, τι οφείλω;". "Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πώς θα ζήσουμε;", έγραφε.

Οι φωτογραφίες από το διαμέρισμα όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Ασλάνης στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Σκουφά 21 στο Κολωνάκι συγκλονίζουν.

«Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή», έγραφε ένα κάδρο στο ατελιέ του Μιχάλη Ασλάνη. Ισως τον τελευταίο καιρό να ήταν περισσότερα τα πράγματα που έθλιβαν τον σχεδιαστή. Δίπλα φωτογραφίες από παλαιές επιδείξεις μόδας και άλλες ευτυχισμένες στιγμές από το παρελθόν του Ασλάνη.
Δύο γυναίκες που εμπιστευόταν και συνεργαζόταν μαζί τους, τον έκλεψαν. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον συνεργάτη του Γιώργο Κουτούλια, του είχαν κλέψει 300 νυφικά, 80.000€ και δεκάδες βραδινά φορέματα.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως μετά από αυτό το περιστατικό, ο Μιχάλης Ασλάνης έδιωξε τους πάντες και προσέλαβε νέα πρόσωπα στο ατελιέ του.

Το χρονικό 

Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Κατά πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο διαμέρισμα του σχεδιαστή στην οδό Σκουφά 21, αντίκρισε τον 65χρονο άνδρα νεκρό, ενώ γύρω του υπήρχαν κουτιά από ψυχοφάρμακα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη φέρεται να τοποθετετείται χρονικά έως και 10 ώρες νωρίτερα από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε έγινε η κλήση προς το ΕΚΑΒ.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις όπου οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου είναι αδιευκρίνιστα το ΕΚΑΒ δεν παρέλαβε τη σορό του σχεδιαστή και κλήθηκε ιατροδικαστής καθώς και αστυνομία προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα. Τελικά επειδή η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης, η νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του σχεδιαστή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Χαλκίδα.


Ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του 

Την Κυριακή είχε δώσει το τελευταίο σημάδι ζωής ο διάσημος σχεδιαστής. Ήταν όταν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, Γιώργο Κουτούλια, προκειμένου να συζητήσουν για την επίδειξη μόδας που θα οργάνωναν με αφορμή τα 40 χρόνια του Μιχάλη Ασλάνη στο χώρο της μόδας. Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων, η επίδειξη θα γινόταν στις 18 Οκτωβρίου. Την Τρίτη, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τον σχεδιαστή στο τηλέφωνο χωρίς όμως να μπορέσουν να τον βρουν. Σήμερα, Τετάρτη, η υπεύθυνη του ατελιέ ήταν εκείνη που έμελλε να τον βρει νεκρό μπαίνοντας στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Ανυποψίαστη η γυναίκα άνοιξε την πόρτα και εντόπισε νεκρό τον σχεδιαστή. 
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης


Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μόδας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μιχάλης Ασλάνης θεωρούνταν επί πολλά χρόνια ο εθνικός σχεδιαστής της Ελλάδας. Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα. Εκεί σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας. 

Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter. 

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του. 

Στο χώρο της ελληνικής showbiz υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, αφού είχε αναδείξει και βοηθήσει τα πιο γνωστά top models.
«Βουτηγμένος» στα χρέη

Το τελευταίο διάστημα ο σχεδιαστής αντιμετώπιζε τον δικό του οικονομικό Γολγοθά. Στην προσπάθεια του να σώσει την επιχείρηση του το 2010, μετακόμισε στη Βραζιλία όπου προσπάθησε να κάνει νέα επαγγελματικά βήματα. Δεν τα κατάφερε, μιας και αναγκάστηκε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του, παλεύοντας με τα χρέη.

Πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» υποστήρξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του. Μάλιστα είχε πει πως ανησυχεί ακόμη και για τη ζωή του! 

Ο Μιχάλης Ασλάνης εξηγούσε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα μάλιστα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. 

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχα μπορέσει να σωθώ», είχε δηλώσει ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του. 

«Ανησυχώ για τη ζωή μου»

Μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα δεν είχε κρύψει και τους φόβους του για τη ζωή του: «Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου τη ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις. Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα βρεθεί μια λύση. Δίνω μεγάλο αγώνα. Αν κι έφυγαν μόνες τους, αφού πρώτα με "έγδυσαν", τώρα λαμβάνω περίεργα τηλεφωνήματα από τους δικηγόρους τους, γιατί μου ζητούν και αποζημίωση από πάνω. Οι... κυρίες πήραν μαζί τους και τρεις μοδίστρες τις οποίες είχα ξοφλήσει». 

«Είμαι 63 ετών και αντί να ξεκουράζομαι ή να έχω κάποια σύνταξη, περνάω πολύ δύσκολα και ταλαιπωρούμαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ το μέγεθος της απατεωνιάς. Με την κρίση άρχισα ένα-ένα να τα μαθαίνω. Μου έλεγαν όλοι "πρόσεχε τους αλλοδαπούς", αλλά κι εγώ είμαι Μικρασιάτης, από οικογένεια προσφύγων, δεν έδινα σημασία κι έλεγα "γιατί να μη βοηθήσω;" Αλλά πού να το φανταζόμουν...» έλεγε πριν λίγο καιρό ο ίδιος.

 «Για τους μόνους που λυπάμαι είναι για την οικογένειά μου. Οι δικοί μου άνθρωποι θα στενοχωρηθούν όταν διαβάσουν αυτά. Θέλω να τους ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη, γιατί θα πικραθούν. Πάντα με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Εγώ φταίω για τις επιλογές μου και δεν είχα μυαλό να δω τα λάθη μου» ήταν τα τελευταία του λόγια. 

protothema.gr

Σε τέσσερις σελίδες ο Ασλάνης εξομολογήθηκε γιατί αυτοκτόνησε

Μια συνεργάτιδα του Μιχάλη Ασλάνη ήταν αυτή που βρήκε νεκρό τον διάσημο σχεδιαστή μόδας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δίπλα στο άψυχο κορμί του σχεδιαστή υπήρχαν άδεια κουτιά από φάρμακα καθώς και τέσσερις σελίδες στις οποίες ο Ασλάνης είχε αποτυπώσει τις τελευταίες του σκέψεις.

Στο χειρόγραφό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα γαλλικά, κατά πληροφορίες, περιγράφει το προσωπικό του αδιέξοδο μετά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη μακρινή Βραζιλία, καθώς και τους προβληματισμούς του για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

«Είδε» το θάνατό του
Ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη συγκλονίζει όχι μόνο το χώρο της μόδας και της ελληνικής σόου-μπιζ αλλά και όλη την κοινή γνώμη αφού ο σχεδιαστής μόδας ήταν δημοφιλής.

Ο ίδιος ο άτυχος σχεδιαστής είχε δημοσιοποιήσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε εκφράζοντας ακόμα και ανησυχία για τη ζωή του καθώς οι δύο γυναίκες που είχε εμπιστευθεί για την διαχείριση των υποθέσεων τον είχαν «γδύσει». Είχαν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο ακόμα και να τον πιέζουν μέσω δικηγόρων για να τις... αποζημιώσει.

Διαβάστε την τελευταία του εξομολόγηση όπως δημοσιεύθηκε και στο protothema.gr στις 21 Αυγούστου.



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» υποστήρξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του. Μάλιστα είχε πει πως ανησυχεί ακόμη και για τη ζωή του!


Ο Μιχάλης Ασλάνης εξηγούσε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα μάλιστα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχε μπορέσει να σωθώ», είχε δηλώσει ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του.




protothema.gr
Το άγνωστο ένταλμα σύλληψης για τον Μ. Ασλάνη - Τι "έτρεμε" ο σχεδιαστής
Νέες αποκαλύψεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Μιχάλη Ασλάνη έρχονται να ρίξουν φως στον ξαφνικό χαμό του.
Τις τελευταίες ημέρες ο ταλαντούχος σχεδιαστής ζούσε με τον φόβο της Αστυνομίας. Το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για χρέη ύψους 170.000 ευρώ και παρόλο που οι στενοί του συνεργάτες ήρθαν σε επαφή με τους αρμόδιους και ζήτησαν παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκείνος γνώριζε πώς ένα τέτοιο ποσό είναι αδύνατον να το βρει.
Παρόλο που ο δικηγόρος του τον διαβεβαίωνε καθημερινά πώς σε περίπτωση σύλληψης θα του απαγγελθούν κατηγορίες και θα αφεθεί ελεύθερος, εκείνος έτρεμε και μόνο στην σκέψη της φυλακής.
Αυτός ήταν και ο λόγος που από τις 9 Αυγούστου άρχισε να χειροτερεύει η ήδη εύθραυστη ψυχική του υγεία. Κλείστηκε στο σπίτι και δεν άνοιγε αν δεν ήξερε ποιος είναι. Κλείδωνε ακόμα και την πόρτα στο υπνοδωμάτιο του, στην οδό Σκουφά.
Κοιμόταν το πρωί και δούλευε το βράδυ, επειδή το πρωί ένιωθε ασφάλεια που ήξερε ότι οι συνεργάτες του ήταν στο ατελιέ του.
Συγκλονίζει η επιστολή προς τους στενούς του συνεργάτες
Στις 23 Αυγούστου και μετά από μερόνυχτα αγωνίας και πόνου γράφει μια επιστολή τριών σελίδων στους στενούς του συνεργάτες. Η απόγνωση του είναι ολοφάνερη.
«Κάντε ό,τι μπορείτε. Εγώ δεν έχω την δύναμη να διαχειριστώ τίποτα. Η υγεία μου είναι χάλια. Φοβάμαι μήπως πάθω και δεύτερο εγκεφαλικό…», γράφει στο τέλος, ενώ το ίδιο «βαρύ» είναι το κλίμα και στην αρχή: «Πέρασα ένα εγκεφαλικό, έχω ανεβασμένο ζάχαρο και κατάθλιψη…».
Συχνά τον άκουγαν οι συνεργάτες του να τους ψιθυρίζει στο τηλέφωνο «Κάντε κάτι να μην πάω φυλακή». Ωστόσο, ποτέ δεν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας
Τον βρήκαν νεκρό οι δύο συνεργάτιδες του
Τελευταία φορά οι συνεργάτες του τον είδαν την Δευτέρα. Μια από τις υπαλλήλους του πήγε να του παραδώσει ένα φάκελο. Άνοιξε λίγο την πόρτα, πήρε τον φάκελο και την καληνύχτισε ευγενικά.
Την επόμενη μέρα δεν πήγε στο ατελιέ του, αλλά δεν ανησύχησαν οι συνεργάτες του, γιατί άλλωστε συχνά το τελευταίο διάστημα δεν πήγαινε στο μαγαζί.
Την Τετάρτη το πρωί όμως, όπως σας είχαμε πει, άρχισαν να αγχώνονται. Οι δύο κοπέλες έφυγαν από το ατελιέ, πήγαν στο σπίτι και άνοιξαν με τα κλειδιά που εκείνος τους είχε δώσει. Η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη όμως. Κάλεσαν κλειδαρά και μετά από λίγο… βρέθηκαν μπροστά στην δυσάρεστη είδηση. Το άψυχο σώμα του σχεδιαστή να κείτεται νεκρό στο πάτωμα…  
Πηγή: Πρώτο Θέμα,.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)