Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Εν μέσω διαμαρτυριών ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

Διαμαρτυρία από το Συντονιστικό Εργαζομένων στο δημόσιο για το νέο κύμα διαθεσιμότητας, από τους πρώην εργαζόμενους στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, από αλληλέγγυους στον απεργό πείνας Στρατούλη αλλά κι από ομόφυλα ζευγάρια στη διάρκεια του σημερινού αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Αντρες των ΟΥΚ βούτηξαν για τον σταυρό, έντονη η παρουσία και διμοιριών των ΜΑΤ


Τη φωτογραφία αυτή ανέβασε στο Twitter ο... υπ. Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος μαζί με τις σχετικές ευχές για «Καλή Φώτιση και Χρόνια Πολλά σε όλους» - συμπεριλαμβάνει άραγε και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που έθεσε σε κινητικότητα κατά εκατοντάδες το 2013;

Σε κλοιό διαμαρτυρίων βρέθηκαν σήμερα ο υπ. Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο δήμαρχος Πειραιά Βασ. Μιχαλολιάκος κι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παν. Τραγάκης που παρέστησαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά από τον  Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Στον χώρο κοντά στο σημείο της τελετής είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συντονιστικού Εργαζομένων διαμαρτυρόμενοι για το νέο κύμα χιλιάδων διαθεσιμοτήτων και απολύσεων στο Δημόσιο που σκοπεύει να εξαπολύσει τη νέα χρόνια η κυβέρνηση. Σε άλλο σημείο, αλληλέγγυοι στον Σπ. Στρατούλη φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον κρατούμενο από τα 17 του χρόνια απεργό πείνας που διανύει πλέον την 57η μέρααποχής από τροφή, αντιστεκόμενος στη διακοπή των αδειών εξόδου που λάμβανε από τη φυλακή τα τελευταία χρόνια και την επαπειλούμενη παράταση του εγκλεισμού του.

Στο σημείο βρέθηκε και η Επιτροπη Αγωνα από το σωματείο των πρώην εργαζόμενων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ζητώντας ισονομία στη μεταχείρισή τους.
Φιλί-διαμαρτυρία από ομόφυλα ζευγάρια
Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας με... αγάπη, ζευγάρια ομόφυλων «τάραξαν» τα νερά που ευλογούσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του. Έτσι, διάλεξαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αποδοχής, με ένα συμβολικό φιλί κατά τη διάρκεια της τελετής.
Το ρεπορτάζ από την Εφημερίδα των Συντακτών: 
Την ώρα που έριχνε το σταυρό στα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο ιεράρχης που αποκαλεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος «διαμάντι» και δε χάνει την ευκαιρία να διακηρύξει τις πιο ακραίες ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ζευγάρια κοριτσιών και αντρών γύρισαν και φιλήθηκαν στο στόμα.
«Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία» έγραφε το φυλλάδιο που μοίραζαν στους πιστούς με την υπογραφή #PustiRiot. Το λογοπαίγνιο παραπέμπει στο γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riots, που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με ένα τραγούδι μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, με αποτέλεσμα, ορισμένα μέλη του να καταλήξουν στη φυλακή.
«Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπάμε — Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα», αναφέρουν στα ελληνικά και στα αγγλικά οι PustiRiot στην ιστοσελίδα τους (pustiriot.blogspot.com).
Παραθέτουν χαρακτηριστικές ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ που έχει απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές συμμορφωθούν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ψηφίσουν υπέρ της άρσης του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης.
«Ο κ. Σεραφείμ τονίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία “θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας’».
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)