Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ, που αποδοκίμαζε την πρόσφατη στάση του

Με επιστολή του, πριν από λίγο, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο βουλευτής ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ. Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα. 


Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ενώ αρχικά δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και ότι έγινε μοντάζ από τη Συγγρού, μας διαβεβαίωσε μετά από λίγα λεπτά ότι δεν αναιρεί τίποτα από ό,τι είπε (!). Παρόλο που αρχικά χρέωσε ευθύνες στη μονταζιέρα της ΝΔ  για το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για μεροληψία προς το πρόσωπό του, έναντι άλλων βουλευτών. Επιπλέον άφησε αιχμές για «συνωμοσιολαγνεία» και λαϊκισμό στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Αρχικά σημείωσε ότι δεν θα γίνει αντισυριζαίος ιεροκήρυκας, για να συμπληρώσει όμως μετά από λίγο ένα αιχμηρό σχόλιο για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να χορηγήσουν (αν είναι δυνατόν!) δικαιώματα στους πολιτικούς κρατουμένους, κάτι που έρχεται σε πλήρη διάσταση με την παραδοσιακή ευαισθησία της Αριστεράς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επέμεινε μάλιστα ότι πολλοί θεωρούν τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν ως πολιτικούς κρατούμενους, ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία (γιατί άραγε;!).
Τέλος άφησε ανοιχτό το θέμα της συνεργασίας του με τη ΔΗΜΑΡ, ή το χώρο της κεντροαριστεράς και πρόσθεσε ότι δεν παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα σε αντίθεση με δηλώσεις του στο παρελθόν (σε συνέντευξή του στο tvxs το 2012), γιατί θεώρησε ότι η ψήφος προς το πρόσωπό του ήταν και προσωπική, ενώ για άλλη μια φορά άφησε αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα μαζί του και όχι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)