Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος στη Βουλή: Παραλήρημα και αιχμές κατά Αβραμόπουλου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να τον ταυτίσει με τη "βία", χωρίς να απαντά στις επικρίσεις του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που το πρωί τον κατηγόρησε για ολιγωρία στο ζήτημα της διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

"Ο υπουργός δεν είναι για να περιγράφει καταστάσεις, αλλά για να δίνει λύσεις", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος το πρωί παραδέχθηκε αμαρτωλές συμβάσεις.



Χαρακτήρισε, μάλιστα, χυδαία και συκοφαντικά το όσα διημείφθησαν το πρωί στην Βουλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επανέλαβε τα γνωστά φληναφήματα για το νόμο του 2010» παραγνωρίζοντας την «τεράστια προσπάθεια που έγινε για να λυθούν τα προβλήματα».


«Αυτά που είπε, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως ενσωμάτωσε την ομάδα Τσοχατζόπουλου έτσι υιοθετεί και αυτές» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι «δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή» και ότι «όλα έγιναν ενώπιον της Βουλής και κατ' εντολή της Βουλής». Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνταυτίζεται με τη "βία" στις Σκουριές.




Ανταπαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: "Ο εκνευρισμός και επιθετικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επαναλάβαμε θέσεις που έχουμε παγίως – ότι και η σύμβαση Τσοχατζόπουλου είναι σκανδαλώδης, και ο νόμος Βενιζέλου συνεχίζει και επιτείνει την σκανδαλώδη κατάσταση. Τον ενόχλησε περισσότερο η απάντηση του υπουργού Άμυνας που άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010". Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου "δεκανίκι του Σαμαρά και υπηρέτη μίας άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής".


Με ειδική αναφορά του στις Σκουριές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι "κρυστάλλινη". Πρόσθεσε, μάλιστα, πως "στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων εναντίον της επένδυσης του χρυσού, που βλάπτει το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και αφαιρεί περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες προσθέτει. Και καταδικάζουμε την καταδρομική επίθεση που το μόνο που έκανε είναι να επιτρέψει σε διάφορα συμφέροντα να συκοφαντούν το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής".
- See more at: http://left.gr/news/venizelos-sti-voyli-paralirima-kai-aihmes-kata-avramopoyloy-gia-ta-naypigeia-skaramagka#sthash.cxcGwssi.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)