Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Απειλή της φτώχειας και στη Γερμανία

Ορατή είναι η απειλή της φτώχειας για έναν στους έξι Γερμανούς, όπως προκύπτει από στατιστική που έγινε σε δείγμα 13.415 νοικοκυριών της χώρας.

Σε ποσοστιαία αναλογία, το 16,1% των Γερμανών κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο περιγράφεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή 980 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο και 2.058 για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά.


Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γειτονικές με τη Γερμανία χώρες, είναι στην Τσεχία 9,6%, στην Ολλανδία στο 10,1% και στην Γαλλία στο 14,1%, με πληττόμενο στρώμα τις γυναίκες, εκ των οποίων αυτές που είναι άνω των 65 ετών. Στις ηλικίες ως 18 ετών το 15,7% των γυναικών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν το φάσμα της φτώχειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες φθάνει στο 14,8%.

Συγκριτικά με τη οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας και την ταυτόχρονη αύξηση της απειλής της φτώχειας, αυτό συμβαίνει διότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων με ημιαπασχόληση και ελαστικές μορφές εργασίες, που από άποψη απολαβών, υπολείπονται όσων εργάζονται με πλήρη απασχόληση.


Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)