Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινούν οι απολογίες των χρυσαυγιτών για τη δράση της ναζιστικής συμμορίας (ενημέρωση)

Τον «χορό» των απολογιών άνοιξαν την Τρίτη τρία «στελέχη» της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, του οποίου η κατάθεση ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ και ακολουθεί ο Ηλίας Παναγιώταρος. Η Βουλή κινείται για να διακόψει τη χρηματοδότηση της Χ.Α. και τη μισθοδοσία των συλληφθέντων βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης. Τι αναφέρει το πόρισμα του εισαγγελέα.


Τρίτη 1/10

10 μ.μ.:  Ολοκληρώθηκε, μετά από σχεδόν 7 ώρες, η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο αποδίδεται, μαζί με άλλους, βαρύ κατηγορητήριο.  Οι ανακριτές και ο εισαγγελέας δεν εξέδωσαν απόφαση για την ποινική μεταχείριση. Θα περιμένουν να ολοκληρωθούν όλες οι απολογίες και μετά θα βγάλουν απόφαση. Τη σκυτάλη της απολογίας παίρνει ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ αύριο, Τετάρτη,  στις 8:00 το πρωί θα γίνει η μεταγωγή των 8 συλληφθέντων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αργότερα το μεσημέρι, στις 3.30, θα  μεταχθεί και ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί.


Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατά τη μεταγωγή του στην Ευελπίδων

Σημειώνεται ότι σήμερα συνελήφθη και ο πρώην αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Γ. Γερμενή για κατοχή όπλων και λαθραίων αυτοκινήτων
3.30 μ.μ.:  Ελεύθερα δύο εκ των συλληφθέντων «στελεχών» για την υπόθεση της Χ.Α. με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο τρίτος πήρε προθεσμία να απολογηθεί ως την Πέμπτη.

10:40 Στον ανακριτή οδηγήθηκαν προ ολίγου τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Στις 14:30 μετάγονται και  οι συλληφθέντες βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε να απολογηθεί την Τετάρτη. Ισχυρές ενδείξεις ότι ο βουλευτής Λαγός συμμετείχε σε κυκλώματα  μαστροπείας, σύμφωνα με έκθεση της ΕΥΠ από το 2012. Ένα μικρό ...μουσείο του ναζισμού και του φασισμού βρήκαν οι αρχές στο σπίτι του «υπαρχηγού» της Χρ. Αυγής, Χρ. Παππά, που άλλωστε έχει από καιρό δηλώσει τις, και φιλοχουντικές, προτιμήσεις του. Νέο «οπλοστάσιο» και περισσότερα από 100.000 ευρώ βρέθηκαν μετά από έρευνα σε σπίτι χρυσαβγίτη αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.
________________

Δευτέρα 30/9

Ενώπιον των ανακριτών θα βρεθούν από αύριο, Τρίτη, για να απολογηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Εννέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Τα εντάλματα αφορούν ήδη κατηγορούμενους που παραμένουν ασύλληπτοι. Η Βουλή θα κόψει τη μισθοδοσία των συλληφθέντων βουλευτών της Χρ. Αυγής με απόφαση που αναμένεται να ληφθεί από τη διάσκεψη των προέδρων μες στην εβδομάδα. Ακόμη, κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Ο Νίκος Βούτσης, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ζήτημα της μεταχείρισης των χρυσαυγιτών πρέπει να γίνει με δημοκρατία, διαφάνεια και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών.

Το πόρισμα του αντεισαγγελέα για τη ΧΑ, τη χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση από τη δεκαετία του '80. Αποκαλυπτικές είναι και οι μαρτυρίες δύο πρώην χρυσαυγιτών που μιλούν για τον τρόπο δόμησης των ταγμάτων εφόδου. Στην αυστηρά ιεραρχική δομή της οργάνωσης, ρόλο επιχειρησιακού αρχηγού των ταγμάτων εφόδου είχε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κασιδιάρης. Εντολές του βουλευτή Λαγού προς μέλη των «ταγμάτων εφόδου» να εξαφανισθούν από προσώπου γης για να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αποκαλύπτονται από τους διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του υπαρχηγού Χρ. Παππά στα Γιάννενα εντοπίστηκε ένα 38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη των Ες Ες ενώ βρέθηκαν όπλα στα σπίτια των Λαγού και του  Μίχου.


Παράλληλα, η κοπέλα του Πάυλου Φύσσα άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας. Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία προέκυψαν για την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίων μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα καθώς βρέθηκε αυτοσχέδιο όπλο στα γραφεία των νεοναζί, ενώ οι συνομιλίες μεταξύ χρυσαυγιτών αποκαλύπτουν τα δολοφονικά σχέδια της συμμορίας. Ανάμεσα στις σκοτεινές συναλλαγές της Χ.Α με επιχειρηματικά συμφέροντα (και σε άμεση σύνδεση με την προαναφερθείσα επίθεση στο Πέραμα), ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η χρησιμοποίηση των ταγμάτων εφόδου από εργολάβους του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα.

ληφθεί από τη διάσκεψη των προέδρων


Κυριακή 29/9

20:28 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τον Χ. Παππά στα δικαστήρια. Οδηγήθηκε πίσω στην Αστυνομική Διεύθυνση.



20:17 Ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε και στους άλλους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε σε βάρος του Βουλευτή του κόμματος Χρ.Παππά.

Η δίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο βουλευτής οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί. (news247)

19:31 Ακόμα μία σύλληψη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το που ακριβώς έγινε η σύλληψη και η ταυτότητα του στελέχους. Μένουν 10 εντάλματα από τα συνολικά 32 στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Εν τω μεταξύ, κατατίθεται στη Βουλή διάταξη με την οποία διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με πρώτο βήμα το «πάγωμα» της δόσης των 300.000 ευρώ που επρόκειτο να εισπράξουν τον Οκτώβριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου με την μορφή τροπολογίας προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα από το κοινοβούλιο. (news247)

19:30 Ο Χ. Παππάς κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων



19:01 Μέλη της Χ.Α. προσπαθούν να κρύψουν τεκμήρια. Στην Αρτέμιδα εντοπίστηκαν κοντάρια, πτυσσόμενα γκλοπ και κράνη κοντά στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης. Συνελήφθησαν τρεις άνδρες λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία την ώρα που μετέφεραν τα αντικείμενα στο όχημα τους.

19:00 Νέα προθεσμία ζητάει ο Μιχαλολιάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες, προθεσμία έως την Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί θα ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με τον αδελφό του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρχικά λάβει προθεσμία έως την Τρίτη, ώστε να ετοιμάσει την απολογία του.

18:54 Ούτε ένα χρυσαβγίτης έξω από την ΓΑΔΑ σήμερα για συμπαράσταση, ενώ πριν από λίγο στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε και ο Χ. Παππάς. Θα του απαγγελθούν οι ίδιες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στα υπόλοιπα μέλη της Χ.Α. Στη συνέχεια θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί. Η προθεσμία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 5 ημέρες

18:52 Κόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής το εισαγγελικό πόρισμα:

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία όπως τονίζει έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα.

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής "όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους".

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ.Βουρλιώτης επισημαίνει ότι "η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της".



Σύνοψη των γεγονότων ως το μεσημέρι της Κυριακής 29/9:
Μπαράζ συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος (στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν παράνομα 3 πιστόλια) και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός. «Παρουσιάστηκε αυτοβούλως» στη ΓΑΔΑ την Κυριακή το μεσημέρι και ο βουλευτής Χρ. Παππάς, που κατηγορείται ως υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης». Συνελήφθησαν επίσης ο «πυρηνάρχης»  Νίκαιας Γ. Πατέλης και δύο αστυνομικοί. Οι δικογραφίες σε βάρος τους διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη.

Την υπεράσπιση του Παναγιώταρου ανέλαβε η δικηγόρος του Ρουπακιά. Σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ η είδηση της σύλληψης των Χρυσαυγιτών. Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας τονίζεται ότι η κυβέρνηση με καθυστέρηση έκανε το αυτονόητο. Διαβάστε αναλυτικά στοιχεία για το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη.




Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσιαζόμενος αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ οι αρχηγοί της νεοναζιστικής συμμορίας - Την Τρίτη οι πρώτες απολογίες // Ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χ.Α. // BBC: Μόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι αρχές κινήθηκαν «γρήγορα και δυναμικά» // Λα Ρεπούμπλικα: «Η αλλαγή στάσης Σαμαρά έναντι της Χ.Α. οφείλεται πιθανότατα στα γκάλοπ» // Δεν αποκλείεται η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής // Ο γερμανικός τύπος για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αβγή // Βαρύ οπλισμό σε κρύπτες ανά την Αττική διαθέτει η ΧΑ // Στρατολογούσαν ανήλικους – τάγματα εφόδου με εφήβους στους κόλπους της Χ.Α. // Μαρτυρίες "φωτιά" για τη Χρυσή Αυγή από προστατευόμενους μάρτυρες

****

00:10 Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε περισσότερα: Δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

21:19 Κατευθύνονται και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες με σκυμμένα τα κεφάλια από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.

20:55 Στην οικία της ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

20:32 Από στιγμή σε στιγμή η μεταγωγή στον εισαγγελέα και των υπολοίπων συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής.

20.13 Δηλώσεις του Ν. Δένδια: Η Χρυσή Αυγή δοκίμασε τις αντοχές της δημοκρατίας και εισπράττει την απάντηση από το κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη και η αστυνομία κινήθηκαν με ταχύτητα. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο. Αποδεικνύει ότι το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο. Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ.

19.00  Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι χρυσαυγίτες (Κτήριο 16).

18.55 Βγαίνουν τώρα από τη ΓΑΔΑ οι βουλευτές της Χ.Α. Πρώτος ο Μιχαλολιάκος, δεν έκανε καμία δήλωση, σήκωσε τα χέρια ώστε να φανούν οι χειροπέδες, κάνοντας ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου. "Φάτε μνημόνιο το βράδυ", φώναξε ο Παναγιώταρος.






18.30  Με αναμμένες μηχανές περιμένουν έξω από την κεντρική είσοδο της ΓΑΔΑ τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Έξω από την Ευελπίδων συγκεντρώνονται υποστηρικτές του κόμματος. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στο κτίριο 16 των δικαστηρίων θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες.

17:10  Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να βγουν από τη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

 16:53 Τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία γυναίκας ανθυπαστυνόμου ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.

16.30 Στον αποκλεισμό του α΄ ορόφου του κτιρίου της Βουλής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Κοινοβουλίου, με εντολή του φρουράρχου. Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση από όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κάνουν έρευνες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. (πηγή: efsyn.gr )

16:10 Τηλεφώνημα για βόμβα στη Ευελπίδων, όπου οδηγούνται οι συλληφθέντες ενώπιων εισαγγελέα. Ο Χρ.Παπάς που αναζητείται φέρεται να επικοινώνησε μετην αντιτρομοκρατική και θα παραδοθεί σε λίγη ώρα. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση εξετάζει νομοθετική παρέμβαση ώστε σε περίπτωση παραίτησης της ΧΑ τα έδρανα να μείνουν κενά.

15:40 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επισκεφθεί κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ είναι πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία. Αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος της κτιρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται έρευνα σε 25 σημεία της χώρας, ενώ αναζητείται μια γυναίκα που υπηρετεί στην ασφάλεια Πειραιά.

15:35 Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα φτάσει στη ΓΑΔΑ ο χρυσαυγίτης Παππάς, υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ αναζητείται μία ακόμη αστυνομικός για εμπλοκή στην υπόθεση. Άνοιξε πριν λίγα λεπτάτο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς την Ομόνοια.


15:21 Διμοιρία των ΜΑΤ απομακρύνει τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες που βρίσκονται απέναντι από τη ΓΑΔΑ (πληροφορίες από @MakisSinodinos):




14:53 Παραδίνεται αυτήν την ώρα ο βουλευτής Μίχος.



14:50 Π. Σκουρλέτης: Να μην αποτελέσει αντικείμενο για πολιτικούς σχεδιασμούς η απάντηση στο νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

14:30 Δημοκρατική Αριστερά: «Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες – εχθρούς της Δημοκρατίας».

14:15 Τώρα αποδεικνύεται πόσο ανόητη ήταν η επινόηση για την θεωρία των δυο άκρων, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρώην προεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να πάμε σε εκλογές, για να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό από τον νεο-φασισμό (πηγή: avgi.gr).

14:05 Κατά την έρευνα στο σπίτι του Μιχαλολιάκου βρέθηκαν 43.100 €, 1πιστολι, 1 περίστροφο, 1 κυνηγετικό και φυσσύγγια. Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε ο βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας Ματθαιόπουλος:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



14:03 Η δικηγορος του δολοφονου χρυσαυγιτη Ρουπακια ανελαβε την υπερασπιση και του Παναγιωταρου, σύμφωνα με τον Σκαϊ.

14:00 Δεκαεπτά οι συλλήψεις μέχρι τωρα, αναζητούνται οι βουλευτές Μίχος και Παππας. Ο συνολικός αριθμός των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης είναι 32.

13:52 Περίπου 400 χρυσαυγίτες εξακολουθούν να βρίσκονται απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας σποραδικά συνθήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ ακούστηκε αρχικά το γνωστό «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», αυτό παραλλάχτηκε σε «Πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή» (φωτογραφίες από @dromografos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


13:42 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, νομικοί κύκλοι μιλάνε ανοιχτά για προφυλακισεις (@MakisSinodinos).

13:41 Η κυριακάτικη ΑΥΓΗ κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση με ρεπορτάζ για όλες τις εξελίξεις

13:40 Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς, όπως μετέδωσε το Mega.

13:35 Η δικηγόρος του Ρουπακιά στη ΓΑΔΑ για να συνταντήσει κάποιον χρυσαυγίτη, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα μεταβούν οι συλληφθέντες.

13:33 Στους 18 ανέβηκε ο αριθμός των έως τώρα συλληφθέντων για σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα συνελήφθη γυναίκα ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Ασφαλείας στον Πειραιά. Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

13:30 Ως υπαρχηγός της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αναζητείται ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη.

13:10  Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Απέναντι από την ΓΑΔΑ παραμένουν υποστηρικτές των νεοναζί (φωτογραφίες του @dromografos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


13:05 Χαρ. Αθανασίου: «Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, δίκαιη δίκη για όλους τους συλληφθέντες, κανένα θέμα εκλογών» - Ν. Δένδιας: «Η ελληνική αστυνομία έκανε το καθήκον της υπό τις εντολές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

12:45 Δέκα περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα αναφέρονται στο πόρισμα που συνέταξε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ αναφέρεται ότι πρέπει να ερευνηθεί και η συμμετοχή αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν συνομιλίες βουλευτών που περιγράφουν συγκεκριμένα αδικήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στη δικογραφία, η οργάνωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και ο χρόνος έναρξης της δράσης της προσδιορίζεται το 1987, ενώ συνεχίζεται έως σήμερα (πηγή: Ναυτεμπορική).


12:40 Έκτακτη σύγκληση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου αυτή την ώρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται  οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την πορεία των συλλήψεων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και για το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος.

12:35 Τα 3 παράνομα όπλα ανήκουν στο Ν. Μιχαλολιάκο σύμφωνα με το Mega

12:33  Το «αίμα - τιμή» έγινε «πατρίδα - τιμή από τους χρυσαυγίτες που έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από τη ΓΑΔΑ (φωτογραφίες - βίντεο - πληροφορίες: @dromografos):




Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



12:30 Mega: Συνελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας "Δίας" για εμπλοκή στη Χρυσή Αυγή.

12:26 Mε βάση την εγκύκλιο Τέντε συνελήφθησαν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Την επ’ αυτοφώρω σύλληψη βουλευτών όταν διαπράττουν κακουργήματα προβλέπει η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2012. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού, το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο,  ενώ τα αστυνομικά όργανα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ακόμα και αν δεν έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία τους, έτσι ώστε να εμποδίσουν βουλευτές να διαπράξουν ποινικά αδικήματα.

12:23 Στο σπίτι ενός βουλευτη της ΧΑ εντοπίστηκαν 3 πιστόλια που ήταν παράνομα στην κατοχή του, τα οποία και κατασχέθηκαν.

12:18 Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις

12:13 Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

12:10 Οι περίπου 300 χρυσαυγίτες έξω από τη ΓΑΔΑ, φωνάζουν συνθήματα (φωτογραφίες από @dromografos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


12:05 Σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου προχώρησε ο βουλευτής  Παναγιώταρος λίγο πριν του περάσουν χειροπέδες στη ΓΑΔΑ:



 
12:00 Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Κ. Χρυσόγονο, ακόμα και σε περίπτωση προφυλάκισης, οι βουλευτές δεν χάνουν αυτόματα τη βουλευτική τους ιδιότητα. Έκπτωση από το αξίωμα θα υπάρξει, μόνο αν καταδικαστούν σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (πηγή: news247.gr).

11:57 Περίπου 200 άτομα είναι συγκεντρωμένα απέναντι από τη ΓΑΔΑ (πεζοδρόμιο Τράπεζας Κύπρου). Δεν φωνάζουν συνθήματα (φωτογραφία από @ΜakisSinodinos).




11:55 Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος  των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή. Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο (πηγή: Ναυτεμπορική).

11:45 Τη σύλληψη ακόμη δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η αστυνομία. Έως τώρα, 4 βουλευτές και 12 στελέχη της Χ.Α έχουν συλληφθεί.  "Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα" δήλωσε ο υπαρχηγός, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm. Στη φωτογραφία ο Γερμενής προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.

Ο Γιώργος Γερμενής φτάνει στη ΓΑΔΑ


11:30 Μιλώντας νωρίς το πρωί στην τηλεόραση του «Σκάι» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να δεθεί καλά το κατηγορητήριο, και όχι με ισχυρισμούς, συμπληρώνοντας: «Αν μας άκουγαν νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε φτάσει στη δολοφονία του Π. Φύσσα». Δείτε το βίντεο εδώ. Σε σχόλιο στο twitter, ο Δ. Παπαδημούλης έγραψε: «Σήμερα τελειώνει η θεωρία των "δύο άκρων"».

11:27 Πριν από λίγο προσήχθη αστυνομικός που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν "κοντά στη Χρυσή Αυγή" παρά τις σαφείς εντολές που προέβλεπαν την απομάκρυνση των αστυνομικών από  φύλαξη των βουλευτών της συμμορίας. Έχει συλληφθεί και ο βουλευτής Γερμενής ενώ αναζητούνται οι βουλευτές Νίκος Μίχος και Χρήστος Παπάς, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός. Ο Μιχαλολιάκος, ως αρχηγός, γνώριζε και συντόνιζε την παράνομη δραστηριότητα της Χ.Α. Αυτή την ώρα βρίσκονται 30 χρυσαυγίτες έξω από τη ΓΑΔΑ.

11:17 Ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγο νωρίτερα, στο Σκάι: «Να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη, να αποδώσει ευθύνες» (βίντεο)

11:14 Φ. Κουβέλης στο Mega: «Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία επιβάλλει τη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

11:13 Δύο αστυνομικοί εν ενεργεία καταζητούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

11:07 Έρευνες σε όλη την Ελλάδα διεξάγει η αντιτρομοκρατική και έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι βουλευτές Παππάς και Μίχος. Τέσσερις κούτες "καταλαμβάνει" η δικογραφία (πηγή: enikos.gr).

11:05 Για επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής "με άλλο όνομα" έκανε λόγο ο βουλευτής Ηλ. Παναγιώταρος λίγο πριν παραδοθεί (πηγή: avgi.gr).

11:00 Εννέα σελίδες αριθμεί το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών των νεοναζί. Με βάση το πόρισμα, στο οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οργάνωση, η δομή και η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση (πηγή: Ναυτεμπορική).

10:57 Διαβάστε το σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

10:53 Στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής Γερμενής, πήγε να παραδοθεί αν υπάρχει ένταλμα -  Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί ακόμα και ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των εννέα σελίδων που έχει συντάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Tηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση:




10:47 ΣΥΡΙΖΑ: «Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της».
Αναλυτικά το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».

10:42 Αποχώρησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ματθαιόπουλος από τη ΓΑΔΑ. Δεν συνελήφθη.

10:37 Στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι ερευνάται το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα  οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους (πηγή: Ναυτεμπορική). Ακόμη περιλαμβάνονται 5 ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί.

10:25 Συνελήφθη και ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός - Κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ καθώς μέσω sms γίνονται καλέσματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες απο μέλη της ναζιστικής συμμορίας.


10:18 Τη σύλληψη άλλων δύο βουλευτών και άλλων 9 στελεχών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε πριν από λίγο η Αστυνομία. Συνελήφθη επίσης ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας, Γ. Πατέλης. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο μεταξύ άλλων για τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

10:15 Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σε «συμπαράσταση» καλούν οι νεοναζί από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

10:05 Έκτακτη σύγκληση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. O Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί για την επιχείρηση της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα.


9:55 Παραδόθηκε και ο Παναγιώταρος στη ΓΑΔΑ, ο οποίος δήλωσε ότι τον έψαχναν σε λάθος διεύθυνση, γιατί πρόσφατα μετακόμισε. Οι χρυσαυγίτες κρατούνται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην Αντιτρομοκρατική.

9:45 Συνολικά 36 τα εντάλματα  για χρυσαυγίτες - κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωρεία άλλων αδικημάτων. Με βάση άρθρο 62 Συντάγματος παύει η βουλευτική ασυλία σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων.

9:40 Υπάρχουν εντάλματα για τους βουλευτές Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο.

8:50 Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Η. Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί ακόμη 3 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης. Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής

8:30 «Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)