Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας στη Μόσχα

Η αστυνομία συλαμβάνει χιλιάδες μετανάστες (!) μετά το πογκρόμ από ακροδεξιούς
Ακροδεξιοί φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, επέδραμαν σε καταστήματα μεταναστών και μαγαζιά που εργάζονται μετανάστες, στη περιοχή Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, έπειτα από τη δολοφονία νεαρού που αποδίδεται σε μετανάστη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Izvestia, ο δράστης είναι Αζέρος και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε συλληφθεί. Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube  δείχνει ομάδες εθνικιστών και ρατσιστών να φωνάζουν «Λευκή δύναμη» και «η Ρωσία στους Ρώσου» καθώς εισβάλλουν σε καταστήματα μεταναστών.







Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 400 ακροδεξιούς, μετά την επιδρομή σε αποθήκη λαχανικών, και περισσότερους από 1.200 μετανάστες (στα πλαίσια, υποτίθεται, των ερευνών για τη δολοφονία του νεαρού ρώσου). Ο πρώτος στόχος της αστυνομίας είναι η λαχαναγορά του προαστίου Μπιριουλόβο, νότια της πρωτεύουσας, θέατρο των βίαιων συγκρούσεων.

Η λαχαναγορά του Μπιριουλόβο τροφοδοτεί τη Μόσχα με φρούτα και λαχανικά που προέρχονται από τη νότια Ρωσία και από την περιοχή του Καυκάσου και χώρες της κεντρικής Ασίας. Μεγάλος αριθμός μεταναστών και προερχομένων από τις ρωσικές δημοκρατίες του Καυκάσου, εργάζεται στην αγορά αυτή. Ο δήμαρχος της Μόσχας προανήγγειλε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά μεταναστών και στις υπόλοιπες αγορές της πρωτεύουσας.




Police conducts mass detention during a raid at a vegetable warehouse in Zapadnoye Biryulyovo. (RIA Novosti/Grigoriy Sisoev)


Police officers detain participants of the mass riots during people's gathering in Moscow's Biryulyovo Zapadnoye District, where local residents gathered demanding to find the murderers of Yegor Shcherbakov (RIA Novosti / Ramil Sitdikov)


Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με επιφυλακή τα συχνά ξεσπάσματα βίας στις ρωσικές πόλεις ανάμεσα σε μέλη της σλαβικής πλειοψηφίας και ανθρώπους που κατάγονται από τον κυρίως μουσουλμανικό Βόρειο Καύκασο, τα πρώην σοβιετικά κράτη του Νοτίου Καυκάσου και την Κεντρική Ασία.


Aftermath of disturbances in Moscow's Biryulevo district. (RIA Novosti/Anton Denisov)


Πηγές: ΑΜΠΕ, rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)