Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην εταιρεία Mailing Α.Ε.


 

Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στην εταιρεία Mailing Α.Ε.

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2012 και από τις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία MAILINK Α.Ε. συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας EFG EUROLIFE στη Λεωφ. Συγγρού 209-211 διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση απόδοσης της ασφαλιστικής αποζημίωσης που η EFG Eurolife οφείλει στην εταιρεία MAILINK Α.Ε. μετά από την πλήρη και ολοσχερή καταστροφή της κεντρικής αποθήκης της τελευταίας στις 2 Φεβρουαρίου 2012.


Στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας είναι συγκεντρωμένοι πάνω από τριάντα εργαζόμενοι με πανώ και πλακάτ απαιτώντας να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον εμπαιγμό της ασφαλιστικής εταιρείας ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να αποζημιωθούν πλήρως οι απολυμένοι συνάδελφοι τους.



Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων παρέδωσε στη διεύθυνση της ασφαλιστικής εταιρείας EFG EUROLIFE την παρακάτω διαμαρτυρία:



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Εμείς, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία MAILINK Α.Ε., διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη, αντισυμβατική, αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας απέναντι στην εταιρεία μας.

Τα παραπάνω σάς έχουν επισημανθεί επανειλημμένα τόσο με πολυάριθμες επιστολές της εταιρείας μας προς εσάς όσο και με την από 12 Σεπτεμβρίου 2012 επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου της.

Όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία μας, στην παραπάνω τελευταία επιστολή της σάς ζητούσε μεταξύ άλλων επείγουσα συνάντηση, προσκόμιση αντιγράφου τής πραγματογνωμοσύνης που εξουσιοδοτημένη από εσάς εταιρεία πραγματοποίησε τόσο για το ύψος όσο και για τα αίτια της καταστροφής που η εταιρεία μας υπέστη, όσο και την άμεση καταβολή έστω μιας προκαταβολής για να μπορέσει η εταιρεία, και οι άνθρωποί της, να επιβιώσει.

Η εταιρεία μας, συναισθανόμενη πλήρως την αγωνία μας και την ένδεια στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν έχουμε περιπέσει, μας ενημερώνει διαρκώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με εσάς.

Έχουμε λοιπόν πληροφορηθεί με λεπτομέρειες τις, επί εννέα μήνες τώρα, παρελκυστικές τακτικές σας, τις αντισυμβατικές παρεμβάσεις σας σε διάφορα επίπεδα και με διάφορους θεσμικούς και μη αποδέκτες, την απαράδεκτη τακτική σας να μην τηρείτε τα χρονοδιαγράμματα που εσείς οι ίδιοι εγγράφως θέτετε, τις άνευ λόγου κωλυσιεργίες σας, με μόνο σκοπό έναν: να μην καταβάλλετε όλα όσα είστε υποχρεωμένοι να καταβάλλετε για να αποζημιωθεί η εταιρεία μας από την ανυπολόγιστη καταστροφή που αυτή υπέστη.

Με τις παραπάνω ενέργειες σας καταφέρατε να οδηγήσετε μια υγιέστατη επιχείρηση, που την ημέρα της ολοσχερούς καταστροφής της κεντρικής αποθήκης της απασχολούσε μερικές δεκάδες εργαζόμενους και είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 5.200.000 ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, στην πλήρη απαξίωσή της, στην απόλυση μεγάλου μέρους του προσωπικού της, στην διάρρηξη των σχέσεων της με τις τράπεζες και τους πιστωτές της και στην αναγκαστική πλέον προσφυγή της στην προστασία του άρθρου 99.

Καταφέρατε δεκαπέντε εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους, οι υπόλοιποι να πληρώνονται μισθούς πείνας, η εταιρεία να μας χρωστάει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις και δεδουλευμένα και οι προμηθευτές της να αδυνατούν πλέον να της παράσχουν υπηρεσίες ή προϊόντα.

Με την τακτική σας αυτή καταφέρατε και κάτι άλλο: να πλήττεται ο κλάδος στον οποίον ανήκετε με ανυποληψία, κλονίζοντας έτσι την απαραίτητη εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ ασφαλιστή και ασφαλιζόμενου.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή της ασφαλιστικής αποζημίωσης που οφείλετε προς την εταιρεία μας

-                      έτσι ώστε να μπορέσουν οι απολυμένοι συνάδελφοι μας να πληρωθούν τα χρωστούμενα, μήπως και να κατορθώσουν να επιβιώσουν λίγους ακόμα μήνες όντας άνεργοι,

-                      έτσι ώστε να μπορέσουμε οι υπόλοιποι υπάλληλοι της MAILINK Α.Ε. να έχουμε δουλειά,

-                      έτσι ώστε η εταιρεία μας να μπορέσει να πληρώσει τις οφειλές της προς τους προμηθευτές της ώστε να προσπαθήσει να συνεχίσει τη λειτουργία της,

-                      έτσι ώστε να μπορούν να πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές μας και οι υποχρεώσεις της εταιρείας στο Δημόσιο,

-                      έτσι ώστε τελικά να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε, έστω και με πενιχρά μέσα.



Οι εργαζόμενοι στην MAILINK Α.Ε.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)