Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Νέα SWAT, και «ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ»

"Βάζουν τα γέλια" για τα SWAT που θέλουν να φτιάξουν στην Αθήνα

 Μειώνεται το προσωπικό,και τα τμήματα της αστυνομίας,ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Εκατό αστυνομικοί με 10 οχήματα φρούρια εναντίον βαριάς εγκληματικότητας - Σχέδιο «Καλλικράτης» και στην Αστυνομία

Δέκα «σιδερόφρακτες» ομάδες κρούσης με ισάριθμα θωρακισμένα τζιπ αξίας μεγαλύτερης των 3 εκατομμυρίων ευρώ και 100 πάνοπλους αστυνομικούς αποκτά η ΕΛ.ΑΣ. για να καταπολεμήσει τις συμμορίες με τα καλάσνικοφ!
Την ίδια ώρα οι αστυνομικές υπηρεσίες μειώνονται περίπου στις 800 από 1300 που είναι περίπου σήμερα. Ακόμη ετοιμάζονται τουλάχιστον οκτώ διμοιρίες «άμεσης επέμβασης» σε έκτακτες καταστάσεις, όπως επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, απόπειρες εισβολής σε κυβερνητικά κτίρια ή άλλες ανάλογες ενέργειες.

Αυτά περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με κύριο στόχο να εξοικονομήσει περίπου 60 έως 70 εκατομμύρια ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα των διωκτικών αρχών κάθε χρόνο αλλά και να δημιουργήσει μια πιο ευέλικτη αστυνομική δύναμη.

Στόχος του σχεδίου αναμόρφωσης της Αστυνομίας, υπό την εποπτεία του υπουργού Νίκου Δένδια, είναι η σταδιακή μείωση του προσωπικού σε περίπου 40.000-43.000 ένστολους, αλλά και η συρρίκνωση των υπηρεσιών στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Η «ομάδα θωρακισμένων» της ΕΛΑΣ θα αποτελεί ουσιαστικά επέκταση των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που αριθμεί σήμερα στην Αθήνα 130 άτομα και στην Θεσαλονίκη άλλα 60, ενώ τέτοιου είδους ομάδες των 10-20 ατόμων υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. θα χρησιμοποιεί τέτοιου είδους υπέρ - θωρακισμένα τζιπ, 5000 κυβικών, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 300.000-500.000 ευρώ έκαστο.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει στην διάθεση της δύο τέτοια θωρακισμένα αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής, δωρεά - προ οκτώ μηνών - ενός φορέα του δημοσίου, ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για χρηματαποστολές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων ασφαλείας η «θωράκιση τους είναι ιδιαίτερα ισχυρή και αντέχουν σε ρίψεις χειροβομβίδων και βολές από καλάσνικοφ».

Η ΕΛ.ΑΣ. θα τα χρησιμοποιεί για μεταφορά των νέων ομάδων κρούσης έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε τυχόν ανταλλαγές πυροβολισμών με κακοποιούς. Επιπλέον θα προχωρήσει στην αγορά και άλλων παρόμοιων οχημάτων.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται στο Μαρκόπουλο η εκπαίδευση των επιχειρησιακών ομάδων ταχείας επέμβασης, τις οποίες αποτελούν αστυνομικοί που υπηρετούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στις αστυνομικές υποδιευθύνσεις της πρωτεύουσας και αλλού.

Οι ομάδες αυτές θα λειτουργούν ως «ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ» και θα υποκαθιστούν τις δυνάμεις που επιστρατεύονταν κάθε φορά από την επαρχία, ενώ θα έχουν και μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες.
Η μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών κατά περίπου 45% βασίζεται κυρίως σε σχέδια που είχαν κατατεθεί το 2010 - επί υπουργίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - από όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας.

Τώρα γίνεται εκ νέου επεξεργασία τους. Στην Αττική αναμένεται να κλείσουν περίπου 40-50 αστυνομικά τμήματα (από τα 110 που είναι συνολικά). Ηδη έχουν προσδιορισθεί ζώνες αστυνομικών υπηρεσιών (σε Χαλάνδρι, Ψυχικό, Βριλήσσια, Μαρούσι και αλλού), όπου υπάρχουν πλεονάζοντα τμήματα και θα συγχωνευθούν.

Στην Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν συνολικά 34 τμήματα θα απομείνουν από 21 έως 16, σύμφωνα με δύο αντίστοιχες προτάσεις που υπάρχουν. Αντίστοιχες μειώσεις θα γίνουν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα γλυτώσει ένα μεγάλο μέρος των 20 εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλει ετησίως για την ενοικίαση περίπου 400 κτιρίων, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες της (σσ. Άλλα περίπου 400 κτίρια είναι ιδιόκτητα).

Επιπλέον στην λεωφόρο Κατεχάκη θα δημιουργηθεί Κλάδος Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων περιορισμού της λαθρομετανάστευσης.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)