Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΑΖΑ ΤΩΡΑ!


Γάζα: 110 νεκρούς και 1.000 τραυματίες μετά, πρώτες ελπίδες για εκεχειρία

Τελευταία ενημέρωση, Τρίτη 20/11, 12.40 π.μ.: Δεκάδες οι νεκροί (περισσότεροι από 110), εκατοντάδες οι τραυματίες από τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Σε ένα μόνο χτύπημα, την Κυριακή, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, εκ των οποίων 4 παιδιά και 4 γυναίκες.


Η δημοσίευση ανανεώνεται περιοδικά, επισκεφτείτε την ξανά αργότερα.

To σχετικό hashtag στο Twitter: 

Συνεχής ενημέρωση στη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα: 

Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)

Συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες από τη Γάζα και τις κινήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, στο GazaUnderAttack . Λεζάντες στα αγγλικά.


Τρίτη, 20/11/2012, 7η μέρα της ισραηλινής επίθεσης

Tα τελευταία νέα ως το πρωί της Τρίτης 20/11:

Γάζα, 7η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης: 110 οι νεκροί, κοντά 1.000 οι τραυματίες

Διπλωματική κινητικότητα για προώθηση εκεχειρίας. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, ισοπεδώνοντας σπίτια. 40 ρουκέτες στην πόλη Μπιρσίμπα από την παλαιστινιακή αντίσταση.

[20/11/2012] Χωρίς καταφύγιο - Nowhere to run: (υποτιτλισμένο) βίντεο από το Democracy Now

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από μια εκπομπή του DemocracyNow! (Nowhere to run – 16/11/2012) και αναφέρεται στους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500 (μέχρι εκείνη την Παρασκευή) και στους οποίους τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι και μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και αρκετά παιδιά αλλά και μωρά…

[20/11/2012] Γάζα: Μονόδρομος η εκεχειρία

Του Πάνου Χαρίτου

[20/11/2012] Επίθεση στον φρουρό της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ-Αβίβ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε ο φρουρός της πρεσβείας. Οι ΗΠΑ στέλνουν τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των Αμερικανών από το Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους.

[20/11/2012] Κ. Ησυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ: Μονόδρομος η άμεση διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με την συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

[20/11/2012] Στο Ισραήλ Χ. Κλίντον και Μπαν Κι Μουν - μπλόκο πάλι στον ΟΗΕ από τις ΗΠΑ

Σε Ισραήλ και Αίγυπτο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ< Χίλαρι Κλίντον, για να έχει αύριο Τετάρτη συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα έχει σήμερα συνομιλίες. Ταυτόχρονα, ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ διακόπτει προσωρινά κάθε σχέδιο χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν κείμενο απόφασης [που θα δυσαρεστούσε το Ισραήλ] στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα «περιόριζε τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός».


[19/11/2012] Ο ισραηλινός στρατός σκοτώνει και στη Δυτική Όχθη #2: νεκρός 28χρονος στο Νάμπι Σάλεχ

Ένας 28χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις σε μια διαμαρτυρία στη Δυτική Όχθη, πέθανε τη Δευτέρα.

[19/11/2012] Ο ισραηλινός στρατός σκοτώνει και στη Δυτική Όχθη #1: νεκρός 22χρονος στη Χεβρώνα

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές παλαιστινιακές πηγές.



Δευτέρα 19/11/2012, 6η μέρα της ισραηλινής επίθεσης


[19/11/2012] Τελεσίγραφο 36 ωρών από το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους - ετοιμάζει χερσαία επέμβαση

Σε μια ακόμα υποκριτική κίνηση προχώρησε η ηγεσία του κράτους του Ισραήλ, απευθύνοντας τελεσίγραφο 36 ωρών στη Χαμάς ότι θα επεκτείνει την επίθεσή του στη Γάζα αν δεν σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών -που ξεκίνησαν μετά την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ...

[19/11/2012] Οχτώ παλαιστίνιοι νεκροί ως το πρωί της Δευτέρας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από αέρα και θάλασσα

«Θλίβεται βαθύτατα» ο Μπαν Κι Μουν, γ.γ. του ΟΗΕ, που θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μ. Μόρσι. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τους 80» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας. Αλλαγή των αεροδιαδρόμων προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η παλαιστινιακή αντίσταση.

[19/11/2012] Βομβαρδισμοί όλη τη νύχτα στη Γάζα, αμυδρές ελπίδες για εκεχειρία

Το Αλ Τζαζίρα αναφέρει 77 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες ως το πρωί της Δευτέρας. Ο Μπαν Κι Μουν, γ.γ. του ΟΗΕ, θα μεταβεί στη Μ. Ανατολή. Δημοσιεύματα αρχίζουν να κάνουν λόγο για πιθανότητες εκεχειρίας.



Κυριακή 18/11/2012

Οι σημερινές εξελίξεις:

[18/11/2012 22:05] Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: Κυριακή, 5η μέρα αιματοχυσίας

Mια, ακόμα, φρικτή μέρα για το 1 εκατ. κατοίκους της Γάζας, που σφυροκοπούνται ανελέητα από τον πανίσχυρο ισραηλινό στρατό. 11 νεκροί από ένα μόνο χτύπημα στο σπιτι μιας οικογένειας, τα 4 θύματα παιδιά. Η παλαιστινιακή αντίσταση απαντά με ρουκέτες.

[18/11/2012] Πνίγεται στο αίμα η Γάζα, αντιαεροπορικές σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Η πλέον αιματηρή ημέρα από την έναρξη των βομβαρδισμών είναι η Κυριακή με τη Γάζα να «μετρά» 19 νεκρούς.

[18/11/2012] Ποιος σκοτώνει στην Γάζα;

Ο Νόαμ Τσόμσκι και άλλοι προκαλούν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

[18/11/2012] "Εμείς διδάσκουμε ζωή κύριε" (βίντεο)

Η Rafeef Ziadah είναι καναδοπαλαιστίνια καλλιτέχνης και ακτιβίστρια. Το πρώτο της CD "Hadeel" είναι αφιερωμένο στην παλαιστινιακή νεολαία, που πετάει χαρταετούς ακόμη στο μπροστά σε βομβαρδιστικά F16, στα παιδιά που θυμούνται ακόμα τα ονόματα από τα χωριά τους στην Παλαιστίνη και έχουν ακόμα στα αυτιά τους τον ήχο του Hadeel (ήχος των περιστεριών) πάνω από τη Γάζα.

[18/11/2012] Ισραηλινή προπαγάνδα στο διαδίκτυο (βίντεο)

Μετά από αυτό που θεωρήθηκε επικοινωνιακή ήττα στα social media όταν σφαγιάστηκε ο Στόλος της Ελευθερίας, το Ισραήλ αυτή τη φορά δίνει μεγάλη έμφαση στην προπαγάνδα μέσω διαδικτύου.

[18/11/2012] ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να ανασταλεί τώρα η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚM

[18/11/2012] Νετανιάχου: Το Ισραήλ έτοιμο να «διευρύνει σημαντικά» την επιχείρηση στη Γάζα

Την ετοιμότητα του Ισραήλ να «διευρύνει σημαντικά» την επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεών του στη Γάζα επανέλαβε σήμερα, 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι ισραηλινοί στρατιώτες είναι έτοιμοι «για κάθε δραστηριότητα που μπορεί να λάβει χώρα».

[18/11/2012] Προκλητικός Λίμπερμαν: Αν σταματήσουν τα πυρά οι Παλαιστίνιοι θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο εκεχειρίας

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας με την προϋπόθεση όμως ότι όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα θα σταματήσουν τα πυρά τους.

[18/11/2012] Στην Αίγυπτο ο Μπαν Γκι Μουν

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα μεταβεί αύριο στην Αίγυπτο, για συνομιλίες με τον αιγύπτιο πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

[18/11/2012] Καταστράφηκαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου "Russia Today" στη Γάζα από τη νυχτερινή ισραηλινή επίθεση

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο "Russia Today" αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του ότι τα γραφεία του αραβόφωνου τμηματός του στη Γάζα καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινή επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε τον τραυματισμό κανενός από την ομάδα των εργαζομένων εκεί..

[18/11/2012] Μια φωτογραφία από τη Γάζα που συγκλονίζει

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συγκίνηση και εύλογη αγανάκτηση για τα όσα τραγικά διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη.

[18/11/2012] Νεκρά 3 παιδιά σε επιδρομή στη Γάζα.

Μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών Παλαιστινίων. Αιματοχυσία δίχως τέλος.
[18/11/2012] Γάζα: Βόμβες για ψήφους
Του Γιάννη Αλμπάνη - Από την «Εποχή»



Σάββατο 17/11/2012

Στη διάρκεια της νύχτας, χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, καθώς «τις τελευταίες έξι ώρες ο ισραηλινός στρατός έπληξε 85 νέες θέσεις» στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας βρίσκεται σήμερα στη Γάζα.

Bίντεο από την επίθεση στο αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς:

Οι σημερινές εξελίξεις:

[17/11/2012 13:08] Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: στη Λωρίδα ο υπ. Εξωτ. της Τυνησίας

[17/11/2012] Άλλη μια προεκλογική περίοδος στο Ισραήλ, άλλη μια σφαγή στη Γάζα... (σκίτσο του Latuff)

To σχόλιο του παγκόσμια γνωστού σκιτσογράφου για όσα συμβαίνουν στη Γάζα

[17/11/2012] Χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα

Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

[17/11/2012] Eικόνες από τη Γάζα και τις διαδηλώσεις παγκοσμίως ενάντια στην ισραηλινή επίθεση

Η επίθεση στη Γάζα από έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο πυροδοτεί αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Στη Λωρίδα, κηδείες και νεκροί και τραυματίες, συχνά παιδιά.

[17/11/2012] Γάζα: 31 οι νεκροί, συγκεντρώνει τανκς και εφέδρους το Ισραήλ

Το Ισραήλ συνέχισε και τη νύχτα της Παρασκευής τους βομβαρδισμούς της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 31. Η κλήση από το Ισραήλ 75.000 εφέδρων γεννά φόβους ότι επίκειται και χερσαία επέμβαση. Χτυπήθηκε το αρχηγείο της κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στην ισραηλινή επίθεση.


Παρασκευή 16/11

Τα τελευταία νέα:
  • Τα κίνητρα της ισραηλινής επιθετικότητας

    Του Πάνου Χαρίτου:  Γιατί το Ισραήλ να δολοφονήσει το στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, που μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός συνομιλητής του; Κι ακόμη περισσότερο, επειδή επικαλέστηκε ως αφορμή τις εκτοξεύσεις αυτοσχέδιων πυραύλων, τους οποίους όμως δεν εξαπέλυε η Χαμάς, που είχε επιλέξει την αποκλιμάκωση;
  • Η Ευρ. Ένωση στηρίζει την ισραηλινή επιθετικότητα - δηλώσεις της Κ. Αστον

    Με δηλώσεις όπως αυτή: «Οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα από τις οποίες ξεκίνησε η παρούσα κρίση είναι απολύτως απαράδεκτες για όποια κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του από τέτοιου είδους επιθέσεις».
  • Στη βομβαρδιζόμενη Γάζα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός

    Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις επιθέσεις του Ισραήλ, σε σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας.”Αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να μείνει στη σιωπή και ο κόσμος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη διακοπή αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Καντίλ. 85 πύραυλοι έπληξαν τη Γάζα μέσα σε 45 λεπτά την Παρασκευή το πρωί.
    left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)